• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: b92.net/Informer

05.11.2017

18:01

NAORUŽANI DO ZUBA, ALBANACI SA KOSOVA KREĆU NA KUMANOVO: Makedonija ne može da preživi novi rat!

Balkan

NAORUŽANI DO ZUBA, ALBANACI SA KOSOVA KREĆU NA KUMANOVO: Makedonija ne može da preživi novi rat!

Podeli vest

Agencija Preševa jone je objavila da "grupa kosovskih Albanaca naoružanih do zuba" planira upad na teritoriju Makedonije. Vojni stručnjaci upozoravaju da će opastanak Makedonije kao države biti veoma upitan ukoliko dođe do novog rata sa Albancima

Kako se navodi, oni planiraju da krenu prema Kumanovu, uz poruku "da se neće vratiti dok članovi kumanovske grupe ne budu pušteni na slobodu".

Podsetimo osmorica članova grupe koja je izvršila teroristički napad u Kumanovu osuđeni su na doživotne kazne zatvora, a ostali su dobili dugogodišnje zatvorske kazne. 

Tužilaštvo je tvrdilo da je "Kumanovska grupa"odgovorna za sukob sa policijom u maju 2015. godine u Kumanovu, i da je pre toga, u aprilu 2015. napala i policijsku stanicu u Gošincu. 

Sudski proces počeo je u junu 2015. godine tačno devet meseci nakon što su se u kumanovskom naselju Divo pripadnici "Kumanovske grupe" sukobili sa specijalnom policijom, a u dvodnevnim sukobima, 9. i 10. maja poginulo je osam policajaca, a 42 su teško povređen

SRBIJA NA METI TAJNIH SLUŽBI: Za nas su najopasniji Hrvati, Albanci i Crnogorci, jer moraju da se dokažu gazdama u SAD!

Vojni stručnjaci upozoravaju da će opastanak Makedonije kao države biti veoma upitan ukoliko dođe do novog rata sa Albancima.

ZAPAD TAČIJA DO KRAJA GODINE "PUŠTA NIZ VODU": Zmiju čeka Sud za ratne zločine, ovaj put mu nema spasa!

Štaviše, smatraju da Makedonija teško može da opstane kako država, tim pre jer je već mesecima nalazi u ozbiljnoj političkoj krizi koja je pre nekoliko meseci pretila da izazove i građanski rat. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Dragan

pre 6 godina

Zaev je i doveden na silu, a ne izborima, da bi se ovaj plan ostvario

Bane

pre 6 godina

jednostavno resenje...neka kao sirijci pozovu ruse u pomoc .... a bas ako ne vole ruse nek pozovu prvo amerikance...\n

Juznoprugas

pre 6 godina

Srbija treba munjevito da reaguje sa Rusima(ako je moguce) i da zauzme Skoplje i da tera do Prilepa sto dalje do Grcke granice.Da vratimo sto je nase da ne izgubimo glavni kopneni put do Grcke kao i pristup Egejskom i Jonskom moru?!Skoplje je mnogo bitno da se vrati u sastav Srbije kao trziste+ rafinerija nafte okta kod Kumanova,aerodrom Petrovec i.t.d.Ako mu ne reagujemo uzece ga Bugari i siptari?!

Slavisa

pre 6 godina

Dal si svestan koliko si gluposti napisao!!!! Srbija da napada drugu drzavu radi osvajanja teritorije!!!! Ej covece pa mi nase Kosovo i Metohiju gledamo da resimo mirnim putem a ti bi da napadas Makedoniju.Krenite ti i tvoja porodica u svoj privatni rat ja sam dosta ratovao !

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija