• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: sputnjik.rs

14.11.2017

20:25

ŠOK ZA HRVATE, CRNA GORA IH OTKAČILA! Podgorica neće da im PET SKLEPANIH MIGOVA ČUVA NEBO!

Balkan

ŠOK ZA HRVATE, CRNA GORA IH OTKAČILA! Podgorica neće da im PET SKLEPANIH MIGOVA ČUVA NEBO!

Podeli vest

Hrvatski mediji bruje o odluci Crne Gore da nadzor svog vazdušnog prostora prepusti Italiji i Grčkoj, nakon što je godinama za nju taj posao obavljala Hrvatska

Taj potez crnogorskih komšija šokirao je Hrvate, koji već godinama pokušavaju da postanu ključni predstavnik NATO-a u regionu. Međutim, stanje Ratnog vazduhoplovstva Hrvatske ne ide na ruku ostvarenju takvih ambicija zvaničnog Zagreba.

Denis Krnić, vojni komentator iz Splita, za Sputnjik kaže da je činjenica da je hrvatska vojna avijacija u lošem stanju. 

- Kao što je poznato, Hrvatska je napravila remont svojih 'migova 21' u Ukrajini i taj potez nije se pokazao kao pun pogodak, jer avioni jesu remontovani, ali mi i pored toga nemamo pune sposobnosti tih aviona. Kao što je rekao sadašnji ministar odbrane Hrvatske, ali i bivši, tu su se pojavili određeni dokazi i indicije da su neki 'migovi' 'sklepani' iz raznoraznih delova nekih drugih 'migova' razasutih sa svih strana sveta - objašnjava Krnić.

On dodaje da je na papiru je 12 aviona, ali i da misli da su ispravno pet. 

- Dakle, remont aviona u Ukrajini se pokazao kao loša odluka, to je nažalost opšte poznata stvar i o tome se kod nas prilično pisalo u medijima. U tim okolnostima pomalo je bilo očekivano da se Crna Gora, ako već želi da joj neko nadzire nebo, okrene recimo Italiji ili Grčkoj - ističe Krnić.

ODLIČNE VESTI IZ KREMLJA: PREDSEDNIK SRBIJE PONOVO SA PUTINOM! Vučić na Nikoljdan dogovara S-300?!

Ovaj vojni analitičar napominje da se Hrvatska trenutno nalazi u postupku nabavke novih borbenih aviona.

- Po svemu sudeći to će biti jedan dobar zapadni avion, a nakon što ti avioni dođu u Hrvatsku i postignu punu borbenu sposobnost, verujem da će možda biti moguće razgovarati i sa Crnom Gorom, kao i možda sa Bosnom i Hercegovinom i Albanijom da Ratno vazduhoplovstvo Hrvatske pruža određene usluge 'er polisinga' - ocenjuje Krnić za Sputnjik.

LONDON ŠALJE VOJSKU I AVIONE NA SRBE DA OTERAJU RUSE: Tvrde da brane svoje saveznike i BEZBEDNOST EVROPE!

Podsećanja radi, Vojna policija Hrvatske prošle godine sprovela je veliku istragu o avionima MiG 21 koji su kupljeni i remontovani u Ukrajini.

Zagrebački "„Jutarnji list" pisao je, između ostalog, da su u istrazi utvrđene mnogobrojne nepravilnosti i da se ozbiljno sumnja da je u tom poslu isplaćen mito.

KAD BI PUTIN UBEDIO VUČIĆA DA RUSIJI UVEDE SANKCIJE, Zapad ne bi bio zadovoljan, TRAŽIO BI JOŠ, JOŠ, JOŠ…

- Prema informacijama iz istrage, kriminalistička služba Vojne policije dosad je utvrdila da su na avionima koje je Hrvatska kupila od Ukrajine 'prekucani' serijski brojevi i da oni ne odgovaraju dokumentaciji aviona, ni brojevima koji se navode u ugovoru o remontu, kao i da ugrađeni delovi aviona ne odgovaraju pratećoj dokumentaciji aviona. Istraga je pokazala da su avioni kupljeni od Ukrajine stariji nego što piše u dokumentaciji, navodno četiri do pet godina - naveo je tada taj list.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Bombarder

pre 6 godina

Mi smo bar u nabavi novih aviona a vi ste dobili stare sklepane kante koje ni ne lete i jos se ponosite...smijurija

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17