• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

29.11.2017

23:46

NEKOM RADOST NEKOM TUGA: U Mostaru pale sveće za šest osuđenika Haškog tribunala

Balkan

NEKOM RADOST NEKOM TUGA: U Mostaru pale sveće za šest osuđenika Haškog tribunala

Podeli vest

Veliki broj građana Mostara večeras se spontano okupio na Trgu hrvatskih velikana, gde su paljenjem sveća odali počast šestorici za ratne zločine osuđenih ratnih vođa Hrvata u Bosni i Hercegovini, a najviše Slobodanu Praljku, koji je u sudnici Haškog tribunala izvršio samoubistvo

Sveće su zapalili i predstavnici udruženja proisteklih iz ratova 1990-ih i delegacije Hrvatskog narodnog sabora BiH na čelu sa predsednikom Draganom Čovićem kao i predstavnici hrvatskog naroda u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti na području Hercegovačko-neretvanskog kantona, javlja Fena.

Tanjug

Tokom večeri su, takođe, služene mise u katoličkim crkvama na području Mostara. 

Poziv za paljenje sveća u Mostaru uputila je koordinacija udruženja veterana Hrvatskog veća odbrane, nakon izricanja presude u Hagu, kojom je šest bivših funkcionera takozvane "hrvatske republike Herceg-Bosne" i Hrvatskog veća odbrane proglašeno krivim za ratne zločine.

Kako prenosi Fena, u Mostaru su zatvoreni pojedini ugostiteljski objekti, u znak žalosti zbog presude Haškog suda i smrti Praljka.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija