• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

30.11.2017

11:35

KITAROVIĆKA U HAGU PONOVILA USTAŠKU MANTRU: Hrvatska nije agresor, branila se od velikosrpske agresije

Balkan

KITAROVIĆKA U HAGU PONOVILA USTAŠKU MANTRU: Hrvatska nije agresor, branila se od velikosrpske agresije

Podeli vest

Hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović negirala je danas da je u Haškom tribunalu u sredu izrečena Hrvatskoj i hrvatskom narodu u BiH, jer, kako tvrdi, Hrvatka nije bila agresor i najviše je učinila za celovitost BiH, a hrvatski narod se odupreo veliskosrpskoj agresiji.

Navodna odbrana Hrvatske o velikog srpske agresije čiji je inspirator bio, prema njenim rečima Slobodan Milošević je praktično bila lajt motiv ovog obraćanja hrvatske predsednice javnosti.

- Hrvatku i BiH napala je Miloševića Srbija i JNA, koja se stavila u otvorenu borbu za ostvarenje projekta ''velike Srbije". Hrvatska nije napala nikoga - rekla je Kitarović u obraćanju javnosti, nakon jučerašnje presude kojom je utvrđeno da je Hrvatska bila agresor na BiH i učestvovala u udruženom zločinačkom poduhvatu. 

Ona je rekla da Hrvatska mora da prizna da su neki sunarodnici, kako je rekla, počinili zločine i da oni za to treba da odgovaraju, ali da je nepravedno da istovremeno nisu kažnjeni srpski i bošnjački zločini nad Hrvatima.

Tanjug

- Hvati i Bošnjaci moraju se izdići iznad toga za dobro oba naroda - rekla je Kitarović i pozvala bošnjačke čelnike da ova presuda, kako je rekla, ne bude zlupotrebljena i da ne pogorša bošnjačko-hrvatske odnose.

Najavljujući skoru posetu BiH, Kitarović je rekla da Hrvatska od samog početka podržala osnivanje haškog suda imajući u vidu obezbeđivanje pravde na području država bivše jugoslavije.

Smatra, međutim, da taj sud nije ostvario svoju ulogu jer se, kako je rekla, postavio kao politički arbitar, ne kao pravosudno telo.

- Sve ratne strahote koje su pogodile Hrvatsku i BiH imale su svoje ishodište u Slobodanu Miloševiću i JNA i ta činjenica u tom sudu nije prepoznata ili je svesno zanemarena - rekla je Kitarović i dodala da se JNA tokom proteklog rata "stvarila u otvarenja projekta velike Srbije.

Na samom početku obraćanja Kitarovićeva je rekla da je samoubistvo Slobodana Praljka, koji je juče osuđen za počinjeni ratni zločin, duboko u srce pogodio hrvatski narod".


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Vucic

pre 6 godina

Velikosrpska agresija a vi pobiste muslimane bosnjake za svaki slucaj. Hahahahhaha

Baki

pre 6 godina

Ja mislim da je vas pogodilo u glavu jer su svi videli ko ste i šta ste!!!! Jedini ste narod na svetu koji ratne zločince proglašavaju herojima i svecima, Pavelić,Stepinac,Prljak i puno drugih.

Zlatica

pre 6 godina

Da ,niste agresori i ustase--znamo iz Oluje,Jasenovca....

Vladdimir

pre 6 godina

Hrvati su, još na početku sukoba, vrlo vešto kreirali svoju istinu o dešavanjima u bivšoj SFRJ i tu teoriju besomučno ponavljaju svakog dana. Nažalost, velika većina država u svetu postupa identično i retko kada su spremne da se suoče sa sopstvenim greškama čak i kada su one očigledne. Živimo kao taoci umeća vladavine interesnih grupa i pojedinaca gde život običnih ljudi postaje nesnosan.

Kiza007

pre 6 godina

GRreote osudio ih svet da su koljaci a oni kukaju da nisu najgori ste od sve iskompleksirane dece.

luftika

pre 6 godina

Vi ste proglaseni agresorom! Sakrijte svoje njuske!

Petar

pre 6 godina

Gospođo Kitarović, dok su Srbima izricane kazne zatvora , oko 1000 godina, sve je bilo u redu. Sada , kada je Hrvatska došli na red za kažnjavanje, onda taj sud ne valja. Ko je ubio 40000 Srba? Ko je proterao 250000 Srba iz Hrvatke? Slobodan Milošević i JNA?,

Stevo Kuridža

pre 6 godina

Ovo je utisak nekoga ko niti je stručan a niti obavešten. Prljak je nesumnjivo inteligentan čovek, vrhunski intelektualac i pravi lider. Ne želim da budem pogrešno shvaćen ali cela ta situacija sa njegovim samoubistvom je nejasna. Samoubice u većini slučajeva ostavljaju OPROŠTAJNO PISMO!!! Kao jedan od najbogatijih hrvata imao je mnogo razloga za to. Jedan od tih je i taj što je najboljem prijatelju, srbinu, preoteo ženu srpkinju i dvoje dece, koje je po svim saznanjim pažljivo i brižno odgajao! Pisma nema! Zašto? Potom! Na snimku se jasno čuje, nepun minut nakon ispijanja otrova, kako vrlo glasno, svestan situacije u kojoj je i da je svaki trenutak dragocen, skreće pažnju i uzvikuje: „POPIO SAM OTROV“! Samoubica ne bi tako reagovao! To je više bio poziv da mu se hitno ukaže pomoć! U režiranju poslednje GRČKE TRAGEDIJE, koje je PRLJAK režiser mnogo voleo,a koja je, za razliku od GRČKIH trebala da ima srećan kraj. Loše je proračunao vreme za koje će biti ukazana pomoć. A možda je neko dojavio da ima srpsko poreklo pa se ekipi za ukazivanje pomoći nije žurilo! Kako bilo, slede mise zadušnice i bdenja po svim crkvama u hrvatskoj, paljenje sveća po trgovima, procesije i hodočašća raznoraznih domoljubnih udruga, narikanje i hvalospevi po medijima i štampi i sve to pod budnim okom Franjevaca! Ko zna, mžda ga PROMAKNU I U SVECA! A doček posmrtnih ostataka? Biće interesantno gledati izlive masovne histerije, histeričan plač, udaranje šakama u glavu i grudi....ko se jače udara taj je veći DOMOLJUB!

Maksim

pre 6 godina

Nije potreban kmentar, bio bi dovoljno objaviti fotografiju slavnog VOJVODE MIŠIĆA i samo jednu rečenicu iz njegova izveštaja Aleksandru.

vladbgd

pre 6 godina

Kolinda, vi ste zlocinacki narod, eto sad je i zvanicno potvrdjeno

AS

pre 6 godina

DOSLOVCE STE OSUĐENI KAO AGRESORI I RATNI ZLOČINCI. SRBIJA I SLOBA SU OSLOBOĐENI SVAKE OPTUŽBE. MOŽETE ZA DUPE DA SE UJEDETE I MOŽETE I DALJE DA VELIČATE VAŠE USTAŠTVO JER VAS JE SVET KAO TAKVE I OZNAČIO.

SRBIN

pre 6 godina

OSTAVI SBEIJU NA MIRU ZA VAŠE BRLJOTINE, VI STE NEDORASLI NI SRPSKOM GEĐI.....

Darko

pre 6 godina

Да то је тачно бранила се убијањем цивила и протеривањем 200000 људи. Па ако је то одбрана онда уреду

NOVY

pre 6 godina

ne nije hrvatska napala nikoga ONI su se samo branili i pobili srpske ZENE DJECU i STARCE da bi pokazali kako se brani DOMOVNA kako su hrvatski heroji jaki kada ubijaju NEJAC i vezane STARCE!!!! TO JE hrvatsko herojstvo koje se slavi a u svemu tome im pomogli americki KRIMINALCI

Izbori 2024

Vesti

Informer na licu mesta, dečak iz Voluje je živ i zdrav! Hraniteljka na tabletama, evo ko je smislio monstruoznu laž! (FOTO)
Društvo

Informer na licu mesta, dečak iz Voluje je živ i zdrav! Hraniteljka na tabletama, evo ko je smislio monstruoznu laž! (FOTO)

Hraniteljku iz sela Voluja kod Kučeva (ime poznato redakciji), zaprepastila je tragična vest da je maleni A.J. (6) kojeg, kako kaže, voli više od života, tragično preminuo. Naime, u lokalnim medijima se pojavila informacija da se dete zadavilo čepom od soka u utorak 9. aprila i da je sahranjeno sutradan. Reporterka Informera uputila se na lice mesta, kako bi utvrdila šta se zapravo dogodilo.

15.04.2024

22:41

TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)
Live TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)

Sukob u Gazi eksalira i čini se da se širi na druge frontove. Izrael odlučan da odgovori na napad Irana. Da li zaista Netanijahu gura SAD u rat protiv Irana? Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su bivši potpukovnik KOS-a Ljuban Karan i politikolog, prof. dr Vladimir Pavićević. Uživo u program iz Frankfurta uključio se i politikolog Andreja Lović koji je govorio o tome na koji način Nemačka posmatra ovaj rat. U drugom delu emisije gosti su govorili o ratu u Ukrajini. O ovoj temi govorio je i kapetan garde Branislav Živković koji se putem vajber linka uživo uključio u program.

15.04.2024

19:57

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija