• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/blic

20.12.2017

22:04

BAKIR ODVALIO I OSTAO ŽIV: Izetbegović tvrdi da su Srbi SAMI SEBE PROTERALI IZ SARAJEVA!

Balkan

BAKIR ODVALIO I OSTAO ŽIV: Izetbegović tvrdi da su Srbi SAMI SEBE PROTERALI IZ SARAJEVA!

Podeli vest

Bošnjački član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović tvrdi da je Vojska Republike Srpske odgovorna za etničko čišćenje Srba iz Sarajeva.

Navedeno bizarno “otkriće” uzroka biblijskog egzodusa sarajevskih Srba Izetbegović je obelodanio u intervjuu za pojedine beogradske medije. 

Kontroverzni bošnjački politički lider, koji se u prošlosti već nebrojeno puta “proslavio” sličnim skandaloznim izjavama i pokušajima prekrajanja istorije, u pomenutom intervjuu takođe je ustvrdio da nad Srbima u BiH nije izvršena agresija ni etničko čišćenje, iako je, prema rezultatima popisa stanovništva iz 2013. godine, broj Srba u Federaciji BiH sveden na statističku grešku.

- Nije nad Srbima u BiH izvršena agresija, nisu oni bili izloženi genocidu. Štaviše, njihove komšije Hrvati i Bošnjaci su nasilno i zločinima uklonjeni sa delova teritorije BiH kako bi se kreirala etnički čista srpska teritorija. Čak su i Srbi Sarajeva bili žrtve nasilnog etničkog čišćenja od vlastite vojske - izvalio je Izetbegović i ostao živ.

ČISTO ZLO! Završetak etničkog čišćenja Srba u Bosni i Hercegovini - BAKIR OTIMA 800.000 HEKTARA SRPSKE ZEMLJE!

Najnovija drska provokacija u režiji bošnjačkog člana Predsedništva BiH izazvala je zgražavanje i osudu predstavnika institucija i boračkih organizacija u RS. 

Direktor Republičkog centra za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih lica Milorad Kojić za “EuroBlic” podseća da je prema do sada potvrđenim podacima za vreme proteklog rata u sarajevskoj regiji ubijeno 7.178 Srba.

- Samo u toku 1992. u Sarajevu su bošnjačke vojne i paravojne snage ubile 3.704 srpskih civila. U Sarajevu je ubijeno i 928 žena srpske nacionalnosti, što dovoljno govori o bestijalnosti zločinaca kojima je cilj bio potpuni nestanak Srba iz tog grada. 

Posebna priča su brojni logori koji su u Sarajevu osnovani za Srbe i nezamisliva tortura kroz koju su nedužni ljudi prolazili - kaže Kojić.

DODIK: Podška zelenih beretki Izetbegoviću je potvrda postojanja parastruktura u BiH

Član Skupštine BORS i predsednik Boračke organizacije u Palama Mihajlo Parađina kaže da Izetbegovićeva izjava kojom masovne zločine tzv. Armije BiH i bošnjačkih kriminalaca nad sarajevskim Srbima pokušava da prebaci VRS, predstavlja nezapamćeni cinizam.

- Morbidno izrugavanje srpskih žrtava i negacija zločina je nešto što se od Izetbegovića moglo i očekivati. Sa takvim ljudima je nemoguće graditi pomirenje - kaže Parađina.

Ranije besmislene izjave

Izetbegovićeva tvrdnja da je VRS etnički očistila Srbe iz Sarajeva poslednja je u nizu besmislenih izjava bošnjačkog člana Predsedništva BiH koji je samo u toku ove godine najmanje dva puta uspeo da sablazni javnost svojim biserima. 

(VIDEO) DR NELE KARAJLIĆ RAZBESNEO BOŠNJAKE: U TV emisiji pričao o Bosni, evo šta je rekao KAKO JE RAT POČEO!

Pre nekoliko meseci Izetbegović je u Cazinu prvo “otkrio” da su Srbi i Hrvati nastali od Bošnjaka, a nedugo nakon toga je izazvao sveopšte zgražavanje ratnim pretnjama u stilu njegovog pokojnog oca da je spreman žrtvovati mir za celovitu BiH.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Na baba

pre 6 godina

Na baba je. Nije ni Alija blistao u znanju i poznavanju, sem da nesto profitira, a u nasledje ostavio sinu. Bio sam da se Sloba u Srbiji promeni, ali ne da se proda. Iskreno, Franjo i Alija nisu mogli Slobi cipele da ciste, a bas sam uzivao, gledajuci Slobu kako rastura Haški tribunal, kao i Voja. Ipak su oni nasi, a protiv njih.

Perakaže

pre 6 godina

Bakirova mržnja ne poznaje granice. Treba videti dali je njegova pozicija još izlečiva.

Darko

pre 6 godina

E bas tako! Ja sam Srbin iz Sarajeva i mene je protjerao njegov otac Alija! Nedavno sam bio u Sarajevu i to sto sam vidio mogu samo reci da sam zadovoljan sto me protjerao. Sad u Srbiji ne moram bar da gledam takvu islamizaciju kakvu su oni napravili. Sarajevo uopšte nije ono sto je bilo i ovakvo kakvo je meni ne treba. Neka mali Bakir živi sa svojim mudzahedinima jer je on to i zelio. Ja mu sada želim i jedan kalifat islamske države jer ni on ni njegovi sledbenici u Sarajevu ne zaslužuju ništa bolje!

Mile

pre 6 godina

Gospodine Bakire , da li Vi bezite iz dobrog u lose ? Sv e sto ste radili jednog dana s e vraca kao BUMERANG>Verujem da ste vi kljucnio odgovorni za udaljenje R.Srpske od BiH.Za Srbe je nemoguce da zive u takvoj drzavi .KO ce sa Vama u drzavi u kojoj ste sve zivo ocistili i sada tvrdite da Sbi sami beze .Da li taj scenario priprtemate i kada bi stvorili unitarnu BiH?Iz tog razloga Srbi nikada ne smeju to da dozvole i verovatno ce se Republika Srpska sa pravom odvojiti od Bih>Imali smo svi SFRJ, zasto je niste sacuvali .Muslimani su izasli iz te zajednicke drzave , a sada nakon pakla i rata , zagovaarte to isto u malim okvirima.Niko nije naivan .Pa cak ni Srbi .

Sekira

pre 6 godina

Baka,ili princ prve veloke pare zaradio je na celu stambene komisije nakon rata,prodajuci stanarska prava,srpskih stanova,nezakonito po ceni od 5000 maraka,tako da mu sve nebulozne price,idu u korist..ovaj ckan muslimanske brace,od 88.god,pretece vele al kaide,vuse i ne gleda nacin da pinizava,srbe...obilicevi zavetnici

Ajde

pre 6 godina

E ima glupih politicara al ovaj za.ebo sve radi svojih finansiskih interesa, on prodaje svoj narod zbog prljavih saku dolara, A mi volimo taj narod dolaze nam u goste docekujemo ih i ispratimo ko pravi domacini, Taj bosnjacki narod sam treba da ga lincuje jer im on nemisli dobro a zivot je jedan koji brzo prodje, Resite ga se vec jednom daj da zivimo ko ljudi.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija