• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. M. D.

23.12.2017

17:25

HRVATSKI NASTAVNIK uči decu da Srbe treba NABIJATI NA KOLAC! Učitelj ekstremista širi mržnju među đacima!

Balkan

HRVATSKI NASTAVNIK uči decu da Srbe treba NABIJATI NA KOLAC! Učitelj ekstremista širi mržnju među đacima!

Podeli vest

Krešimir Bagarić, nastavnik veronauke u OŠ "Matija Gubec" u Zagrebu, đacima govorio da je "Srbima tokom akcije 'Oluja' trebalo nabiti glave na kolac duž puteva. Istovremeno pohvalio Ratka Mladića jer je štitio srpske interese?!

Krešimir Bagarić, nastavnik veronauke u zagrebačkoj osnovnoj školi "Matija Gubec", govori svojim đacima da je Srbe trebalo nabijati na kolac tokom akcije "Oluja" 1995. godine! Njegovo predavanje, u kojem širi mržnju prema Srbima, ali i svima koji blagonaklono gledaju na Srbe, šokiralo je region!

Na audio-snimku sa njegovog časa, koji su medijima dostavili njegovi učenici, može se čuti i kako Bagarić hvali generala Ratka Mladića jer je štitio srpske interese. Takođe, on poziva na ubistvo nekoliko hrvatskih političara jer nisu dovoljno branili Hrvatsku od Srba.

Pretnje i uvrede

Snimak Bagarićevog predavanja, koji je prvi objavio portal Index.hr, počinje njegovim izlaganjem o tome kako bi on sproveo akciju "Oluja", tokom koje je avgusta 1995. iz Hrvatske proterano 200.000 Srba.

Informer

- Mi smo budale, trebali smo pustiti dva koridora. Jedan do Zagreba, a drugi do Rijeke. Pa kad im nabijaju glave na kolac, onda da uđemo. Tako je trebalo biti finoj gospodi zagrebačkoj koja misli da Hrvatska završava u Karlovcu. Debili i kreteni. Kratkovidni - propovedao je poprilično konfuzno Bagarić.

Nastavnik se zatim pozvao na likvidaciju bivšeg predsednika Hrvatske Stjepana Mesića i bivše hrvatske ministarke spoljnih poslova Vesne Pusić "jer su izdali hrvatske interese".

- Trebalo bi obesiti dva bivša predsednika i jednu bivšu ministarku spoljnih poslova, ali odmah. Po kratkom postupku. Čovek je otvorio predsednički sef i transkripte je dao. Prokleto ti do sedmog kolena bilo, izdajniče. Prljavi, smrdljivi izdajniče. Nikad mira ne imao - proklinjao je na času veronauke Bagarić, misleći na Stjepana Mesića koji je svojevremeno obelodanio transkripte razgovora Franje Tuđmana sa hrvatskim generalima, u kojima planiraju akciju "Oluja". 

Veroučitelj ekstremista je potom pohvalio srpskog generala Ratka Mladića "jer je zastupao srpske interese tokom rata u BiH na pravi način".

- Ispada da je đeneral Ratko Mladić bio u pravu. On je svoje zaštitio. On je bio u pravu za srpske interese, mi imamo duduke. Uz poštovanje prema duducima. Može i učitelj da bude lud ponekad - rekao je Bagarić.

Strašna mržnja

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta kaže da je Bagarićevo predavanje samo jedan od hiljadu primera širenja mržnje u Hrvatskoj.

- Oni to rade i u udžbenicima, gde Srbe nazivaju zločincima i agresorima, a ustaše predstavljaju kao borce za slobodu. Dobar deo uticaja na širenje mržnje prema svemu što je srpsko ima i deo katoličke crkve, koja nikada nije osudila genocid nad srpskim narodom. Ovo deluje kao jedna u Hrvatskoj normalna pojava, ovo je faktički poželjno. - rekao je Linta, i dodao da hrvatske političare ovaj nastavnik očigledno proziva jer su bili suviše blagi prema Srbima.

Komentarišući deo o Ratku Mladiću, Linta kaže da je nastavnik očigledno bio ciničan i da je i na taj način pokazao mržnju prema Srbima.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Jeremija

pre 6 godina

To je međunarodna škola na zagrebačkoj Knežiji koju su pohađala moja deca pre 25 godina.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija