• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

26.12.2017

20:09

HRVATSKI MEDIJI: Blokirana imovina svih osumnjičenih u slučaju Agrokor!

Balkan

HRVATSKI MEDIJI: Blokirana imovina svih osumnjičenih u slučaju Agrokor!

Podeli vest

Županijski sud u Zagrebu blokirao je, prema predlogu vanredne uprave Agrokora na čelu s Antom Ramljakom, imovinu svih okrivljenih, obuhvaćenih istragom u slučaju Agrokor, prenosi portal Index.hr

Oni se terete da su koncernu raznim malverzacijama od 2006. do 2017. naneli štetu od ukupno 1,6 milijardi kuna.
Portal podseća da je već ranije blokirana imovina prvookrivljenog u slučaju Agrokor - Ivice Todorića, koji se još uvek nalazi u bekstvu u Londonu. 

Todoriću su privremeno oduzeti poslovni udeli u firmi Agrokor Projekti, koja nije u sastavu Agrokora, kao i 2.733 deonice Agrokora. 
Blokirana su mu po tri računa kod Addiko Banke, Zagrebačke banke i Kreditne banke Zagreb. Isto tako, blokirani su mu računi kod banaka koje je imao u inostranstvu, a reč je o banci ABN AMRO iz Holandije te 100-postotni udeo u firmi Agrokor Investments koja je registrovana u Amsterdamu.

Uprkos blokadi imovine Ivici Todoriću, Ramljak je zatražio blokadu imovine za svih 15 osumnjičenih u slučaju Agrokor, uključujući i Todorićeve sinove Antu i Ivana.

TAJKUN TODORIĆ U KONTRAOFANZIVI: Raskrinkaću "hobotnicu" Plenković - Ramljak!

Blokirana je i imovina Todorićevih saradnika i direktora iz Agrokora Damira Kuštraka, Ljerke Puljić, Tomislava Lucića, Ivana Crnjca, Piruške Canjuga, Mislava Galića, Hrvoja Balenta, Alojzija Pandžića, Marijana Alagušića i Ivice Sertića, Olivia Diskordije i Sanje Hrstić.

Blokirani su im računi u bankama, ne smeju opterećivati ili prodavati nekretnine, a Centralnom klirinškom depozitarnom društvu naloženo je da zamrznu trgovanje državnim obveznicama ili deonicama.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija