• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RTS

27.12.2017

20:53

ZALAJAO DAUT HARADINAJ:  Prvo hapšenje za Specijalni sud, PONOVO AKTIVIRA OVK!

Balkan

ZALAJAO DAUT HARADINAJ: Prvo hapšenje za Specijalni sud, PONOVO AKTIVIRA OVK!

Podeli vest

Poslanik u kosovskoj skupštini Daut Haradinaj izjavio je da će prvo hapšenje za Specijalni sud ponovo aktivirati bivšu Oslobodilačku vojsku Kosova

Brat kosovskog premijera pominje se kao jedan od prvih pripadnika OVK koji će se naći pred Specijalnim sudom.

- Instrument OVK će se ponovo aktivirati na Kosovu kada bude počelo hapšenje za Specijalni sud- rekao je Haradinaj, koji se u prištinskim medijima pominje kao jedan od prvih pripadnika bivše OVK koji će biti optuženi. 

Haradinaj je, za televiziju Klan Kosova rekao da su političke partije na Kosovu o Specijalnom sudu trebalo da razmišljaju 2015. godine, a ne da glasaju za formiranje tog tribunala. 
Daut Haradinaj je brat kosovskog premijera Ramuša Haradinaja. 
- Ja nisam deo ratnog krila, ja sam građanin Kosova. Moje najveće dostignuće je rat. Ja sam otvoren i uvek spreman da podržim drugove. OVK nije počinila zločine, Srbija je počinila zločine- rekao je Haradinaj, dodajući da Specijalni sud treba posmatrati kao element koji će oštetiti imidž Kosova. 

Izjava Dauta Haradinaja usledila je nedugo pošto je propao pokušaj partija proisteklih iz OVK da u parlamentu obore zakon o formiranju Specijalnog suda za zločine OVK. 

Prištinski sajt Insajderi, pozivajući se na izvore bliske novom sudu, tvrdi da će Specijalni sud podići optužnicu protiv Dauta Haradinaja zbog slučaja Radonjičko jezero, odnosno ubistva 39 Srba, Albanaca i Roma tokom rata na Kosovu. 

Daut Haradinaj jedan je od najkontroverznijih bivših pripadnika OVK. Daut Haradinaj je 2005. godine osuđen na pet godina zatvora zbog ubistva trojice Albanaca tokom rata, a u vreme sukoba u Makedoniji slovio je za glavnog organizatora pripadnika OVK sa Kosova u Makedoniju.

TAČI RONI KROKODILSKE SUZE: Specijalni sud je istorijska nepravda prema Kosovu i OVK

ČESTITKA KOSOVU, 60 OPTUŽNICA ZA RATNE ZLOČINE! Haradinajev brat prvi ide u Hag, NA LISTI TAČI, VESELJI, SULJA...


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija