• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

27.12.2017

22:23

TAČI NAMERIO DA UKINE SPECIJALNI SUD:  Najavio da će potpisati inicijativu poslanika, koji brane zločince OVK

Balkan

TAČI NAMERIO DA UKINE SPECIJALNI SUD: Najavio da će potpisati inicijativu poslanika, koji brane zločince OVK

Podeli vest

Predsednik Kosova Hašim Tači izjavio je danas da inicijativa 43 poslanika Skupštine Kosova o ukidanju Zakona o specijalnom sudu za ratne zločine predstavlja alternativu a ne izazivanje ili bežanje od pravde i da će svaku zakonsku odluku Skupštine Kosova sprovesti i potpisati.

Tači je u interviju za Radio slobodna Evropa rekao da se zahtev poslanika ne tiče "izazivanja suda i njegovog ukidanja, već da se radi o alternativi kao što je to bio slučaj u drugim zemljama u regiji".

- Ne ohrabrujem poslanike, ali svaku zakonsku odluku Skupštine Kosova ću sprovesti i potpisati. Ukoliko je ne potpišem, onda ću da prekršim Ustav- kazao je Tači.

Kosovski predsednik je ponovio da je Specijalni sud istorijska nepravda, ali da je istovremeno u vreme kada se to pitanje našlo pred Skupštinom poslanike pozvao da podrže njegovo formiranje, kako bi se očuvalo partnerstvo sa SAD-om, NATO-om i EU.

- Postavlja se pitanje, zašto je potrebno Kosovu nešto posebno, specijalno, da nismo gradjani drugog reda, da nismo napali neku zemlju, Srbiju? Srbija je okupirala Kosovo i to je bio odbrambeni rat od strane oslobodilaca naroda Kosova- naveo je Tači.

TAČI RONI KROKODILSKE SUZE: Specijalni sud je istorijska nepravda prema Kosovu i OVK

Tači je rekao da Kosovo treba da  ratifikuje sporazum o demarkaciji sa Crnom Gorom i formira Zajednicu opština sa srpskom većinom kako bi se omogućila vizna liberalizacija, iako je demarkacija po njemu, nepotreban uslov Evropske unije.

- Ukoliko se to ne desi u januaru, Kosovo će ostati izolovano- naveo je.

Govoreći o dijalogu sa Srbijom, Tači je izrazivši uverenje da će se okončati sporazumom o medjusobnom priznanju Kosova i Srbije, i članstvu Kosova u Ujedinjenim nacijama.

Naglasio i da je uloga Sjedinjenih Država u podržavanju dijaloga nezamenljiva, ali da je protiv uključivanja Rusije u dijalog.

PROPAO PRLJAVI PLAN ZAPADA! Osam poslanika kosovskog parlamenta POVUKLO POTPISE za opoziv Specijalnog suda!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija