• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

30.12.2017

18:23

(VIDEO) RAT ŽIVACA U PIRANSKOM ZALIVU:  Slovenci brane novu granicu, hrvatski ribari u pratnji policije IGNORIŠU UPOZORENJA!

Balkan

(VIDEO) RAT ŽIVACA U PIRANSKOM ZALIVU: Slovenci brane novu granicu, hrvatski ribari u pratnji policije IGNORIŠU UPOZORENJA!

Podeli vest

Državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova Slovenije Boštjan Šefic izjavio je, povodom prvog dana slovenačke jednostrane primene arbitražne odluke o granici na moru sa Hrvatskom, da je tokom jutra zabeležen jedan incident, ali da ih tokom dana više ne očekuje, prenosi Hina

Navodi se da je Šefic izneo i dalja očekivanja i mere slovenačkih vlasti u Piranskom zalivu, odnosno Savudrijskoj vali.
Šefica je rekao da su nešto pre sedam sati ujutro "u slovenačko more" u zalivu uplovila tri hrvatska ribarska broda praćena hrvatskim policijskim brodovima.

SLOVENAČKI MINISTAR NA IVICI ŽIVACA: Hrvatska policija krši suverenitet Slovenije!

"Slovenska policija odmah je reagovala i dokumentovala događaj", naveo je Šefic i dodao da se situacija kasnije smirila.

On je kazao da je "slovenačka policija hrvatske ribare upozorila da se nalaze u slovenačkom moru i da su nezakonito prešli državnu granicu, čime čine prekršaj", kao i da će "policija zato kasnije sprovesti odgovarajuće postupke za taj prekršaj".

printscreen

"Slovenački državni organi nadziru celokupno slovenačko more i imaju situaciju u potpunosti pod kontrolom", kazao je Šefic.Državni sekretar u slovenačkom Ministarstvu unutrašnjih poslova dodao je da "nažalost dolazi do incidenata i prekršaja sa hrvatske strane".

wikipedia

"Mi ćemo učiniti sve da toga bude što manje i da do toga ne dolazi, a u takvim ćemo slučajevima, ako se dogode, postupati po zakonu i izricati novčane kazne", rekao je Šefic.On je naveo da će "od današnjeg dana Slovenija kažnjavati i pokretati postupke protiv svih onih koji nezakonito ulaze u slovenačko more".

NEMAČKI VELT UPOZORAVA: Svađa Slovenije i Hrvatske može dovesti DO UNIŠTENJA EU!

Hina prenosi navode slovenačkih medija da brodove slovenačke policije koji reaguju u takvim situacijama prati i ribarska inspekcija, kao i da će policija u postupcima protiv prekršilaca, ako budu novčano kažnjeni, sudska rešenja slati u Hrvatsku, a možda i naplaćivati kazne onima koji se na rešenja budu oglušili prilikom njihovog ulaska u Sloveniju.

printscreen

HRVATI TERALI SLOVENAČKE BRODOVE IZ PIRANSKOG ZALIVA: Dan uoči sprovođenja arbitražne odluke NA GRANICI BEZ TEŽIH INCIDENATA!

"Prekršajni postupak je precizno regulisan i u slučajevima kad je počinilac iz druge države. Ako hrvatski organi ne bi želeli, mi imamo i druge mogućnosti da im ta rešenja uručimo i naplatimo kazne", dodao je Šefic.


On je naglasio sa će slovenačka policija zaštititi svoje ribare u zalivu koji love u slovenačkom moru, kao i da na tom području ne mogu da deluje organ druge države.

"Spremni smo da reagujemo na odgovarajući način, a za to imamo i odgovarajuće planove, iako se nadamo da do toga neće doći", kazao je Šefic.

NEMAČKI MEDIJI VIDE NOVI RAT BIVŠIH YU REPUBLIKA: Moguć oružani sukob Slovenije i Hrvatske oko Piranskog zaliva?!

SLOVENCI UZIMAJU PIRANSKI ZALIV OD HRVATA: Miro Cerar najavio da će dežela sprovesti svoje nadležnosti na moru!

BIĆE TO OBRAČUN VEKA: Slovenci imaju dva aviona, A HRVATI 12 MIGOVA opasnijih za pilote nego za neprijatelja!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
surovi

pre 6 godina

Ovim hrvatima malo mora ??? Pa josip broz im je, uz pomoć Srpske vojske, dao ono što nikad nije bilo njihovo !!! Dao im je ISTRU !!! Tako da sada banda debila hoće da otme i ono malo Slovenačkog mora !!! Od Rijeke pa sve do Italije NIKAD NIJE BILO HRVATSKO !!! Ali .... to je evropa. Samo da ne bude "vatrometa" za novogodišnju noć !!!

sumadinac neprskani

pre 6 godina

manje bi bolelo da je to uradio drug stari na nasu zalost to im dade aleksandar karadjordjevic i njegov kompanjon u raznim muljanjima bradati pasic nikola a joska ih je castio italijanskim delom istre oko cijih se oboda sada janezi i braca hrvati otimaju .a nama je ostao nauk za u buduce da za nikoga pogotovu ne za bracu i komsije ne poturamo ledja jer uvek ce nam se ovako vracati .

DEDA

pre 6 godina

jaka im mornarica, cro brodovlje nemora ni isplovljavati da ih sjebe ko kantu

Bugi

pre 6 godina

Pozdrav da se mi ponašamo kao Vi nebismo postojali upamtite nikad nemoj ostupit niti jedan milimetar da se rusi ponašaju kao srbi rusi bi bili samo Moskva

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija