• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

02.01.2018

19:51

LUDILO NE PRESTAJE, JEZIVI STIHOVI ZA OSNOVCE U HRVATSKOJ: Uče ih kako su Hrvate klali, bacali u jame, čupali im jezike...

Balkan

LUDILO NE PRESTAJE, JEZIVI STIHOVI ZA OSNOVCE U HRVATSKOJ: Uče ih kako su Hrvate klali, bacali u jame, čupali im jezike...

Podeli vest

Osnovci u Hrvatskoj za lektiru uče kako je Hrvatski narod najugroženiji, kako su Hrvate klali, bacali u jame, parali dečje utrobe, kopali im oči i čupali "hrvatske jezike"

Neki učitelji četvrtih razreda osnovnih škola u Hrvatskoj za lektiru su odabrali štivo neprimerenog sadržaja, a nadležno ministarstvo najavljuje reformu školskog programa, prenose danas hrvatski mediji.

Učenici četvrtih razreda osnovnih škola u Hrvatskoj u svom programu imaju obradu duhovne ili religiozne poezije pa se tako na spisku lektire našla knjiga "Pusa od krampusa" Zvonimira Baloga.

Ta zbirka pesama naglašava odnos čoveka i Boga, a roditelje učenika je posebno zaintrigirala pesma "Gospa Međugorska", te tvrde kako njeni stihovi nisu primereni za tu starotnu dob, navodi portal 24.sata.hr.

CILJ JE ELIMINISATI SRBE KAO BILO KAKAV FAKTOR U REGIONU: Zapad neće odustati, SRBIJA JE ZA NJIH MALA RUSIJA!

Čitava zbirka, osim izrazito religijskog karaktera, odiše nacionalističkim nabojem.

- Hrvatski je narod najugroženiji, najnesretniji na planetu! Blajburg, Jazovka i druge pećine postaje su našeg križnog puta, dio hrvatske realnosti. U hercegovačkim, istarskim i ličkim jamama još se urlik vrti, leleče jeka očajnickog padanja. U carstvu bezumne podivljale smrti pod zastavom pobednika slavile su se laži i padanja - jedna je od strofa.

USTAŠE ŽELE VUČIĆEVU GLAVU! Stravične pretnje srpskom predsedniku na HRVATSKOM PORTALU!

U sledećoj strofi govori se o paranju dečjih utroba, kopanju očiju, sakaćenju genitalija, čupanju "hrvatskih jezika"...

(VIDEO) U TOKU JE RAZBIJANJE SRPSKE CRKVE! Udar ide iz Crne Gore i Makedonije, VODE GA BUGARI I RASPOP MIRAŠ DEDEJIĆ!

Iz resornog Ministarstva su porucili da se navedeni naslov ne nalazi na popisu lektire u sklopu plana i programa Hrvatski jezik te da će se ovakve teme, s uvođenjem pilot-projekta reforme programa sistemski rešavati - piše Jutarnji list.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

"Videla se kost na stopalu, a oni su mi prepisali kremu" Potresna ispovest Anđele, žrtve nestručnog lekara i kozmetičara!
Društvo

"Videla se kost na stopalu, a oni su mi prepisali kremu" Potresna ispovest Anđele, žrtve nestručnog lekara i kozmetičara!

Anđela Ikodinović iz Čačka, koja je student treće godine Pravnog fakulteta u Beogradu, oglasila se danas prvi put gde je javno podelila kroz šta je sve prošla lečeći se na "Beomedikus" klinici. Njoj su intervenciju izveli lekar opšte prakse i kozmetičar, za koga se potom ispostavilo da ima diplomu srednje Trgovačke škole. Zbog komplikacija koje su usledile, morala je na hitnu operaciju.

20.04.2024

16:26

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija