• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: alo.rs /informer.rs

08.01.2018

14:12

(SMEHOTRESNO) HRVATI SA 100 BRODOVA KREĆU NA SLOVENIJU: Ljubljana dobila ultimatum, mora da se povuče iz Piranskog zaliva!

Balkan

(SMEHOTRESNO) HRVATI SA 100 BRODOVA KREĆU NA SLOVENIJU: Ljubljana dobila ultimatum, mora da se povuče iz Piranskog zaliva!

Podeli vest

Hrvatski ratni veterani predvođeni Petrom Janjićem Tromblonom prete da će uputiti flotu brodova u Piran ukoliko Hrvatska i Slovenija ne reše problem danas

On je zapretio da će, ako Plenković ne reši problem sa Slovenijom, organizovati 100 ribarskih brodova i brodica ratnih veterana koji će "zaštititi hrvatsku morsku državnu granicu sa Slovenijom od nezakonitog upada tuđe policije u hrvatske teritorijalne vode".

Janjić poručuje da njegov ultimatum ističe danas popodne i da je spreman za akciju.

- Vladi sam dao rok da do ponedeljka u 16 sati sednu sa Slovencima za sto. Ako to ne urade, izvešćemo akciju - rekao je Tromblon za 24sata.

CERAR O GRANIČNOM SPORU S HRVATSKOM: Slovenija neće odstupiti ni milimetar od odluke arbitražnog suda!

On je za hrvatski list rekao da je zauzet pisanjem apela koji će danas tokom dana objaviti.

printscreen

- Moj apel ide u pravcu mirnog rešenja. U kontaktu sam s brojnim civilnim udruženjima i intelektualcima s obe strane granice. Imam puno prijatelja u Sloveniji i svima nam je u interesu da se ova potencijalno opasna situacija mirno razreši. U saradnji s nekim drugim ljudima doneo sam određene odluke, ali one zasad nisu za javnost. Odredili smo i tačan datum isplovljavanja plovila u Savudrijsku valu, ali taj je datum zasad tajna. U 16 sati ćemo objaviti kakav nam je precizan plan, a do tada detalji nisu za javnost - rekao je Tromblon.

NEMAČKI VELT UPOZORAVA: Svađa Slovenije i Hrvatske može dovesti DO UNIŠTENJA EU!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija