• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: telegraf./informer.rs

27.01.2018

16:30

(FOTO/VIDEO) TIRANA U BLOKADI, HAOS NA ULICAMA! 200.000 Albanaca traži ostavku EDIJA RAME! Uzavrela atmosfera, policija sa VODENIM TOPOVIMA!

Balkan

(FOTO/VIDEO) TIRANA U BLOKADI, HAOS NA ULICAMA! 200.000 Albanaca traži ostavku EDIJA RAME! Uzavrela atmosfera, policija sa VODENIM TOPOVIMA!

Podeli vest

U Tirani je danas održan protest albanske opozicije sa kojeg je lider Demokratske partije Albanije Ljuljzim Baša poručio premijeru Ediju Rami da treba da ode sa vlasti zajedno sa "nelegalnom vladom" koju vodi, a da na čelo zemlje treba da dođe "antimafijaška vlada"

Prema procenama lokalnih medija na mitingu, koji je okončan mirno nakon govora opozicionih lidera, bilo je oko 10.000 ljudi, opozicione stranke tvrde da je bilo između 200.000 i 300.000 demonstranata, a policije je odbila da iznese procene.

Tanjug

- U ime vas, u ime svih Albanaca i opozicije tražimo da Edi Rama i njegova nelegalna vlada odu - rekao je Baša.

On je pozvao na uspostavljanje "antimafijaške vlade koja će se boriti protiv organizovanog kriminala, pokrenuti dalje pravosudnu reformu u skladu s Ustavom i pripremi (zemlju) za održavanje slobodnih i pravednih izbora".

Tanjug


Tanjug

Veći deo Tirane danas je bio blokiran, a opozicione demokrate su najavile da će protesti protiv Rame trajati oko četiri sata.

Nešto više od 1.500 policajaca obezbeđivalo je skup.

Tanjug

Na ulicama su bile primetne pojačane kontrole kao i vodeni topovi.

Tanjug

Ambasada SAD u Tirani izdala je saopštenje i u njemu je preporučila da se izbegava maršruta na kojoj se održavaju protesti.

RAMA NE MARI ZA MAKEDONIJU: Ponosan sam kada me optužuju da štitim Albance !




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra
Društvo

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra

Zbog dezinformacija, plasiranih preko društvenih mreža i pojedinih medija, da se svi zahtevi katastru podnose preko advokata, Republički geodetski zavod obaveštava javnost da postoje zahtevi za koje nije obavezno da se angažuje advokat već ih građani mogu i sami podneti, među kojima su zahtev za promenu prezimena ili matičnog broja.

19.04.2024

11:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija