• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

30.01.2018

23:18

PREMIJER SLOVENIJE CERAR: Nećemo pristati na nove pregovore o granici SA HRVATSKOM!

Balkan

PREMIJER SLOVENIJE CERAR: Nećemo pristati na nove pregovore o granici SA HRVATSKOM!

Podeli vest

Slovenački premijer Miro Cerar danas je ponovio poznata stajališta svoje države u vezi s arbitražom o graničnom sporu s Hrvatskom, naglasivši da Slovenija neće pristati na ponudu o novim pregovorima kojim bi se rešilo otvoreno granično pitanje

"Naglašavam da će Slovenija i dalje dosledno istrajati na sprovođenju arbitražne odluke i da neće pristati na nove pregovore o granici. 

Kad bismo na to pristali, to bi bilo nedopustivo udaljavanje od evropskog i međunarodnog prava, a time i od interesa Republike Slovenije", kazao je Cerar na Brdu kod Kranja, u govoru stranim diplomatama, prenosi Hina.

Premijer Slovenije, pred kojom su parlamentarni izbori, kazao je da Slovenija može biti "generalno zadovoljna" saradnjom sa susednim državama, pri čemu je naglasio da su prošle godine u žiži bili odnosi s Hrvatskom, zbog različitog gledanja na pitanja uz nerešeni granični spor budući da Slovenija insistira na sprovođenju arbitražne presude, dok Hrvatska taj proces smatra kompromitiovanim i za sebe neobavezujućim, jer je iz njega prije dve i po godine izašla.
Slovenija je privržena poštovanju i implementaciji presude arbitražnog suda, dok Hrvatska istrajava na tome da ta odluka za nju ne važi, rekao je Cerar.

Slovenija će i ubuduće insistirati na sprovođenju arbitražne presude kao pravovaljane za obe strane, ali će iskoristiti i primerena pravna sredstva ako Hrvatska i dalje bude "ignorisala" presudu arbitara, a Sloveniji i Hrvatskoj je za implementaciju presude pomoć ponudila i Evropska komisija, kazao je Cerar.

KRIZA U PIRANSKOM ZALIVU: Slovenačka policija počela da kažnjava hrvatske ribare!

HRVATI PLOVE U SLOVENAČKE VODE: Istekao "ultimatum" Plenkoviću, ratoborni Tromblon najavljuje regatu!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Bila jednom jedna liga. Kakva liga? Strašna liga!
Fudbal

Bila jednom jedna liga. Kakva liga? Strašna liga!

Sezona u evropskim klupskim takmičenjima ulazi u samu završnicu. Odigrani su svi revanš mečevi četvrtfinala u Ligi šampiona, Ligi Evrope i Ligi konferencija i poznati su svi polufinalni parovi. Ono što odmah privlači pažnju jeste da engleska Premijer liga u završnici kontinentalnih takmičenja ima samo jednog predstavnika! Iako važi za ligu u kojoj se igra najbolji fudbal, Englezi su ove sezone doživeli debakl! Postavlja se pitanje, da li je to samo izolovan incident ili nagoveštaj da u evropskom klupskom fudbalu duvaju neki novi vetrovi?

19.04.2024

13:44

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija