• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Srbija danas

04.02.2018

14:59

NAPUŠTENU DECU PRETVORILA U ROBOVE: Region u šoku, ove Hrvatice NE BI SE POSTIDELE NI USTAŠE!

Balkan

NAPUŠTENU DECU PRETVORILA U ROBOVE: Region u šoku, ove Hrvatice NE BI SE POSTIDELE NI USTAŠE!

Podeli vest

Hrvatica sa severa zemlje udomila je troje dece bez roditeljskog staranja i potom ih pretvorila u robove. Mališani su morali da "crnački" rade u polju, a kući su dobijali batine ako ne poslušaju ovu svojevrsnu gospodaricu koja ih je besomučno mučila

Hrvatica (67) nalazi se pred mogućom zatvorskom kaznom od 5 godina pošto je otkriveno da je udomila troje dece bez roditelja nad kojima se vremenom iživljavala i zlostavljala ih. 

Hrvatica sa severa zemlje 2013. godine je pristala da udomi decu bez roditeljskog staranja i sve se na početku priče činilo idilično.

Ubrzo je za decu počeo pravi pakao - budili su se ranom zorom, radili u polju poput robova, dakle bez ikakve naknade a onda su u kući dobijali batine ako ne poslušaju ovu svojevrsnu "gospodaricu". 

Niko od komšija nije primetio da se kod dece dešava nešto čudno, ali jesu zaposleni u školi. Deca su počela da popuštaju u gradivu, a postajali su i bezvoljni, umorni i nenaspavani.

Kad ne bi išli u školu, morali bi da prodaju povrće na lokalnoj pijaci. Tada je primećeno da imaju lošu higijenu. 

Prema podacima iz optužnice DORH-a, koja je objavljena u subotu, nazivala bi ih svakakvim pogrdnim imenima. Ako joj ni to ne bi pomoglo, pribegavala je sili pa je decu često i fizički kažnjavala što su ona doživljavala kao zlostavljanje.

U septembru 2016. godine potpuno su popustili u školi pošto im "maćeha" više nije pomagala u kući oko domaćih zadataka.

Ako joj sud bude sudio, zbog povrede prava dece preti joj do pet godina zatvora.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija