• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

06.02.2018

20:30

ZAEV O REŠENJU SPORA SA GRČKOM: Makedonija spremna da doda imenu GEOGRAFSKU ODREDNICU!

Balkan

ZAEV O REŠENJU SPORA SA GRČKOM: Makedonija spremna da doda imenu GEOGRAFSKU ODREDNICU!

Podeli vest

Makedonija je spremna da doda geografsku odrednicu svom imenu kako bi pomogla rešenje spora sa Grčkom, izjavio je danas makedonski premijer Zoran Zaev

- Želeo bih da pregovori sa Grčkom uspeju...Mi smo spremni da dodamo geografsku odrednicu nazivu- rekao je makedonski premijer novinarima u Skoplju, prenosi Rojters.

Zaev je naveo da je njegova vlada preimenovala glavni aerodrom i autoput koji su dobili ime po Aleksandru Velikom. 

On je kazao da će se aerodrom zvati Međunarodni aerodrom Skoplje, a put Prijateljstvo.

- Današnjom odlukom mi potvrđujemo naš korak napred ka izgradnji prijateljstva i poverenja sa Grčkom - kazao je Zaev.

Šef grčke diplomatije Nikos Kocijas pozvao je ranije danas Skoplje da, kako je rekao, konačno izađe i javno kaže kako će glasiti novo ime Makedonije, kao i da to razjani građanima.

Kocijas je u intervjuu za Evronjuz rekao da Atina već priprema teren da građani Grčke prihvate to složeno ime, ali da ne vidi da se to čini i na drugoj strani.

(VIDEO) MILION DEMONSTRANATA NA ULICAMA ATINE: Makedonija je Grčka, poručio čuveni kompozitor Mikis Teodorakis!

UDAR NA SRBIJU! TRAMP TRAŽI OD GRČKE DA PRIZNA KOSOVO: Zauzvrat nudi milijarde i plaćanje duga koji Atina ima prema Nemačkoj!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija