• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

16.02.2018

13:55

POSTIGLI DOGOVOR! VUJANOVIĆ I TAČI pozvali na ratifikaciju demarkacije

Balkan

POSTIGLI DOGOVOR! VUJANOVIĆ I TAČI pozvali na ratifikaciju demarkacije

Podeli vest

 Predsednik Crne Gore Filip Vujanović i kosovski predsednik Hašim Tači, potpisali su danas u Podgorici zajedničku izjavu kojom su pozvali kosovski parlament da ratifikuje Sporazum o demarkaciji potpisan u leto 2015. u Beču

Iz kabineta predsednika Vujanovića je saopšteno da se sa Tačijem sastao u nameri da ohrabri kosovski parlament da ratifikuje Sporazum demarkaciji, što je crnogorski parlament već učinio.

- Nakon sastanka potpisali su zajedničku izjavu kojom su pozvali Skupštinu Kosova da izvrši ratifikaciju ovog sporazuma. Zajednički poziv upućen je polazeći od međusobnog poverenja, dobre volje i potrebe daljeg unapređenja odnosa a poštujući suverenitet, teritorijalni integritet i nezavisnost obe države, uz ispunjavanje obaveze iz Povelje UN i poštovanja Strategije Evropske komisije za Zapadni Balkan - navodi se u saopštenju.

ŠIPTARI NE MOGU DA SE DOGOVORE: Bez rezultata posle deset sati rasprave o demamarkaciji s Crnom Gorom!

U zajedničkoj izjavi pozvali su nadležne u Crnoj Gori i Kosovu da se, nakon ratifikacije, diplomatskim kanalima, međusobno obaveste da je sproveden postupak ratifikacije sporazuma i konstatuju da je stupio na snagu, čime su se stvorili uslovi da se formira Zajednička radna grupa za obeležavanje demarkacione linije.

TERORISTI OVK PRETE CRNOJ GORI: Branićemo planine krvlju!

- Ova radna grupa će, u koliko bude potrebno, ponovo razmotriti i eventualno korigovati sektore u pravcu Čakora i Kulla e Zhlipt, a koja mogućnost je predviđena članom 7 stav 3 navedenog sporazuma - navodi se u saopštenju iz kabineta predsednika Vujanovića.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
AS

pre 6 godina

JA NISAM JOŠ ČUO DA NEPRIZNATA DRŽAVA OD UN, DAKLE NEPOSTOJEĆA, MOŽE DA POTPISUJE NEKE UGOVORE O GRANICAMA KAD SAMA NEPOSTOJI. MISLIM DA JE TO PRAVNO NEMOGUĆE.

brane

pre 6 godina

Sve je moguće na Balkanu, nije ni Hitler skupio uza sebe toliko kvislinga i prodanih duša kao danas Zapad.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija