• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

16.02.2018

18:11

VAŠINGTON: Nemamo u planu obučavanje specijalne policije RS s novim puškama!

Balkan

VAŠINGTON: Nemamo u planu obučavanje specijalne policije RS s novim puškama!

Podeli vest

SAD nemaju u planu obuku koja bi uključivala vatreno oružje koje će Republika Srpska nabaviti od Srbije, saopštila ambasada te zemlje u Sarajevu 

Iz ambasade su novinsku agenciju Patrija naveli da su Sjedinjene Američke Države opredeljene da pomognu u obezbeđivanju stabilnosti i sigurnosti BiH.

- To dugogodišnje partnerstvo uključuje obuke za jedinice specijalne policije na državnom nivou, u Republici Srpskoj, Federaciji BiH i Distriktu Brčko. Svi programi Ambasade usmereni su na jačanje sposobnosti policijskih snaga da ispunjavaju svoju dužnost i štite sve građane Bosne i Hercegovine - naglašeno je u saopštenju. 

Mediji su ranije objavili da MUP Republike Srpske nabavlja 2.500 pušaka iz kragujevačke "Zastave", kao i da su MUP RS-a i predstavnici Rusije potpisali ranije Memorandum o saradnji.  

Ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač izjavio je novinarima da "nije istina da će neko od ruskih specijalaca, operativaca ili bilo ko iz te zemlje učestvovati u obuci Specijalne jedinice policije RS ili nekih drugih pripadnika MUP-a RS". 

- Nema bilo kakvih Rusa u Zalužanima, niti će ih biti, niti postoje namere da oni rade obuku sa specijalnim jedinicama MUP-a RS ili policijom RS - rekao je Lukač pre dva dana. 

Dodao je da će, kao i ranijih godina, obuke sa "specijalcima RS" raditi njihove kolege iz Amerike, kao i evropskih policija.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija