• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

21.02.2018

17:38

NA SNAZI CRVENI METEOALARM! Opasno vreme u Hrvatskoj, u RS ponegde vanredno

Balkan

NA SNAZI CRVENI METEOALARM! Opasno vreme u Hrvatskoj, u RS ponegde vanredno

Podeli vest

Meteoalarm za Hrvatsku je za danas i sutra izdao crveno upozorenje za Kvarner i Velebitski kanal i to zbog jakog i vrlo jakog severoistočnog vetra, čiji udari će dostizati do 150 kilometara na sat

- Vreme je vrlo opasno i podrazumeva visoki nivo opasnosti za zdravlje, pa i za život opasne situacije, posebno primorcima - navodi se u upozorenju.

Dodaje se da je takođe prisutan i značajan rizik od štete za obalsku infrastrukturu.

- Budite svesni opasnosti i obratite pažnju i pratite najnovija vremenska uputstva. Savetujemo građane da izbegavaju putovanja i boravak blizu ugroženih obalskih područja. Vrlo je verovatno da trajekti neće ploviti pa ako putujete, pratite informacije o saobraćaju - navodi se u upozorenju Meteoalarmna.

printscreen

Za sutra je za područje Like, Gorskog Kotara i centralne Hrvatske na snazi narandžasto upozorenje meteoalarma zbog velikih količina snega koje će pasti na tom području.
Očekuje se da će pasti između 10 i 40 centimetara novog snega.

- Budite spremni na rasprostranjenu gustu maglu. Moguć je prekid rada vazdušnih, pomorskih i rečnih luka. Opasni uslovi za vožnju na putevima i u pomorskom, vazdušnom i železničkom saobraćaju.

Nevreme sa snegom i olujnim vetrom problemi u saobraćaju postoje i u BiH, a na teritoriji opštine, u Republici Srpskoj, proglašena je vanredna situacija.

Situacija je loša i u drugim delovima Republike Srpske.
- U opštini Krupa na Uni visina snežnog pokrivača je od 60 do 80 centimetara, situacija je pod kontrolom. Republička uprava civilne zaštite Republike Srpske motri situaciju i preduzima aktivnosti iz svoje nadležnosti - saopštili su nadležni, preneli su mediji u BiH.



Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!
UDARNO SAOPŠTENJE

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!

Ronioci 72. brigade za specijalne operacije zajedno sa pripadnicima ronilačke jedinice Žandarmerije i pripadnicima Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova pronašli su jutros beživotno telo zastavnika Mijodraga Toškovića koji je prilikom jučerašnje realizacije redovnih vežbovnih aktivnosti desantiranja iz helikoptera na vodenu površinu nestao u kanalu Dunav-Tisa-Dunav.

16.04.2024

10:57

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija