• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

22.02.2018

20:04

PLENKOVIĆ: Uskoro odluka o nabavci borbenih aviona, HRVATI PO SVOJ PRILICI UZIMAJU IZRAELSKE F-16!

Balkan

PLENKOVIĆ: Uskoro odluka o nabavci borbenih aviona, HRVATI PO SVOJ PRILICI UZIMAJU IZRAELSKE F-16!

Podeli vest

Hrvatski premijer Andrej Plenković najavio je danas u Briselu da će hrvatska vlada u idućih nekoliko nedelja doneti odluku o nabavci borbenih aviona. Podsetimo, pre mesec dana hrvatski i izraelski mediji pisali su da su premijer Andrej Plenkovič i Benjamin Netanijahu dogovorili da će Hrvatska od izraela kupiti avione F-16

- Proces je pri kraju, istražili smo sve ponude koje su stigle i u sledećih nekoliko sedmica odluka će biti objavljena - rekao je Plenković na konferenciji za novinare posle sastanka s glavnim sekretarom NATO Jensom Stoltenbergom,  prenosi Hina.

- Reč je o dugoročnoj strateškoj odluci koja treba da osigura da Hrvatska bude još pouzdaniji partner NATO i ojača našu bezbednost, te reši pitanje hrvatskih vazdušnih snaga za sledećih 30 godina - naveo je on.

Ovo je prva poseta premijera Plenkovića sedištu NATO-a u Briselu. Obojica zvaničnika su razgovor ocenili plodnim i konstruktivnim.

Plenković je informisao glavnog sekretara NATO-a o stanju u hrvatskom susedstvu.

On je kazao da Hrvatska jača odnose sa Srbijom i pažljivo prati kako ide proces dijaloga između Srbije i Kosova, prenela je Hina.

Stoltenberg je rekao da ga je Plenković izvestio o razvoju događaja u regionu, u svakoj zemlji posebno, naročito onima koje nisu članice NATO-a.

Generalni sekretar Alijanse je pomenuo i rusko mešanje u unutrašnje političke procese u regionu koje je ocenio "neprihvatljivim", navod Hina.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
brane

pre 6 godina

A za bolesnu decu nemaju novaca, žalosno. Biće još više sirotinje.

radoje

pre 6 godina

Osimski sporazum 1975. kada je potpisan sporazum o otimanju Italijanskih teritorija za Jugoslaviju( ne za crvatiju).Posto yuge vise nema, vratiti Italiji njene delove(istra dalmacija ostrva...)Toliko zla su nam naneli crvati, da je ovo najmanje sto mi mozemo da dogovorimo sa Italijom.A i slovenci po istom sporazumu da vrate Austriji korusku i stajersku.Panek pozivaju na priznanje Kos i metohije.

Izbori 2024

Vesti

Nastavljeni piromanski napadi na časne Srbe na severu KiM! Zapaljen automobil Ivanu Petroviću!
Politika

Nastavljeni piromanski napadi na časne Srbe na severu KiM! Zapaljen automobil Ivanu Petroviću!

Srpska lista saopštila je danas da paljenje automobila radniku opštine Privremenog organa Opštine Leposavić Ivanu Petroviću predstavlja nastavak piromanskih napada na časne Srbe na severu Kosova i Metohije "u režiji poslušnika i miljenika" premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija" na teritoriji opštine Leposavić, koju, kako navode "hoće da pretvore u leglo kriminala svojim nedelima".

18.04.2024

15:24

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Salcburg u odabranom društvu! Nijedno veliko takmičenje ne može da prođe bez Srba!
Fudbal

Salcburg u odabranom društvu! Nijedno veliko takmičenje ne može da prođe bez Srba!

Odigrani su revanš mečevi četvrtfinala Lige šampiona, nakon čega smo saznali imena četiri preostala kluba koja će se boriti za najvredniji trofej u evropskom klupskom fudbalu. Pored toga, eliminacija Arsenala od minhenskog Bajerna imala je za posledicu to da engleski velikan neće igrati na Svetskom klupskom prvenstvu 2025. godine! Umesto "tobdžija" tamo će se naći austrijski Salcburg za koji nastupaju trojica srpskih fudbalera! Nema sumnje da će domaćim ljubiteljima fudbala reformisano takmičenje biti vrlo interesantno, jer će na njemu nastupiti veliki broj srpskih igrača!

18.04.2024

14:48

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija