• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

24.02.2018

18:55

I HRVATI SU UKAPIRALI! Globus: O naoružavanju Bošnjaka niko ne piše, uvek je problem Srpska čak i kad SVE RADI LEGALNO!

Balkan

I HRVATI SU UKAPIRALI! Globus: O naoružavanju Bošnjaka niko ne piše, uvek je problem Srpska čak i kad SVE RADI LEGALNO!

Podeli vest

Nedeljnik Globus u najnovijem broju objavio je "specijalni izveštaj" autora Darka Hudelista, povodom opremanja policije Republike Srpske s novih 2.500 dugih cevi, u kojem se konstatuje da o naoružavanju Bošnjaka niko ne piše 

Hudelist, naime, podseća da je bošnjački lider Bakir Izetbegović u nedavnom intervjuu na HTV-u otvoreno izjavio da je spreman za rat, odnosno da Hrvati neće moći da dobiju "treći entitet" bez rata i konflikta.

Navodi i da se reč "rat" redovno ovih dana spominje i uz vesti i komentare o osnivanju kampa za treniranje tzv. askera (turski naziv za vojnike) u opštini Tešanj u Bosni i Hercegovini. 

Prema Hudelistu, odluku predsednika Republike Srpske Milorada Dodika o naoružavanju policije Republike Srpske neki su interpretirali i kao začetak stvaranja neke buduće vojske RS-a, iako je RS za kupovinu pušaka od Srbije dobila saglasnost svih nadležnih u BiH, a o čemu su, inače, pisali I svi mediji u regionu.

Hudelist navodi, pozivajući se na neimenovane izvore, i da je odluku o "radikalnoj i temeljnoj moderniaciji MUP-a" predsednik RS Milorad Dodik doneo još 2015, nakon napada vehabija na policijsku stanicu u Zvorniku. 

Navodi i da će ovom nabavkom tek svaki drugi uniformisani policajac RS imati pušku, dok je do sada imao tek svaki deseti. 

Pozivajući se na iste, neimenovane sagovornike, autor navodi i da se u Bosni i Hercegovini naoružavaju i drugi, a ne samo Republika Srpska, ali se o tome ne piše. 

Rečeno mu je, kaže, da su u Sarajevskom kantonu, "odvojili 1,15 miliona KM za nabavu savremenog nemačkog naoružanja za policajce, u Zapadnohercegovačkom kantonu 100. 000 KM, u Zeničko-dobojskom 160. 000, a Federalni MUP je već nabavio automatske puške za 134. 000 KM". 

O tome, kaže, međutim, niko ne piše, ne diže se nikakva prašina, a po već ustaljenoj praksi i navikama u BiH, "problematično je samo ono što se radi u Republici Srpskoj.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Jure

pre 6 godina

Gledao sam snimak askera u Tesnju. Deluje jako neozbiljno na spram srbske necasti. Opet manipulisemo.

Jovan

pre 6 godina

Jure i ti si davno pokršten,deda i otac su ti do '41.bili Srbi,zato tako duboko mrziš.

Zoran

pre 6 godina

Jure da vam nije bilo ove srpske nečasti koja vam je pomogla da se oslobodite u toku rata sa muslimanskim askerima,da vam Sloba nije pomogao u Dejtonu, vas Hrvata ne bi danas bilo u Bosni. Realno razmišljaju nemoj samo da mrziš,to je i Praljak shvatio i dostojanstvo se ubio,ali je poštovao Srbe.

Obilicevi zavetnici

pre 6 godina

I slep vidi,glup zna,da se u bosni,gaji,novi,isis,isil..necija vojska,po ootrebi,ce reagovati,kao iu siriji,libiji,egiptu...tal,amerike,s.arabije,oko bosne,zmuri na to...trebaju im...gidinama,radik.vehabije,vrse obuke,u dubici,maoci,i dr mestima,oa koliko ih je odatle otislo na ratista rad.islama

car

pre 6 godina

Ko o cemu,lopov i kurva o postenju a Jure i kroasani o casti i obrazu, a obraz "debelo meso" i djon.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Žoc dobio "pojačanje" za ABA titulu! Nazivali ga cirkuzantom, svi ga pljuvali, a on krenuo da rešeta! (VIDEO)
Partizan

Žoc dobio "pojačanje" za ABA titulu! Nazivali ga cirkuzantom, svi ga pljuvali, a on krenuo da rešeta! (VIDEO)

Košarkaši Partizana trijumfalno su krenuli u odbranu titule u ABA ligi, pošto su sinoć u Beogradskoj areni prilično glatko i ubedljivo savladali Igokeu sa 94:85 u prvom meču četvrtfinalne serije regionalnog takmičenja. Navijači crno-belih, osim zbog trijumfa, imaju razlog za zadovoljstvo i zbog uspona forme igrača koji je do pre nekoliko nedelja praktično bio zaboravljen i potpuno otpisan, a reč je o Amerikancu sa pasošem Hrvatske, Džejlinu Smitu (29)!

18.04.2024

10:28

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija