• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/avaz.ba/jutarnji.hr

27.02.2018

10:09

(FOTO) POLARNI TALAS NAPRAVIO HAOS U REGIONU!  Hrvatska: Ako možete - odložite putovanja, U BIH i do minus 20 stepeni!

Balkan

(FOTO) POLARNI TALAS NAPRAVIO HAOS U REGIONU! Hrvatska: Ako možete - odložite putovanja, U BIH i do minus 20 stepeni!

Podeli vest

Arktička zima sa temperaturama ispod nule i obilne snežne padavine sa jakim vetrom pravi probleme širom regiona. Na teritoriji Srbije pada sneg, ali većih problema u saobraćaju nema

Sneg i veoma niske temperature prave velike probleme u zemljama regiona. U Hrvatskoj se građanima ne preporučuje da putuju, da izbegavaju ugrožena priobalna mesta, a ne rade ni trajekti. 

Mnogi putevi su neprohodni za kamione i druga teretna vozila.

Tanjug

Na graničnim prelazima sa Srbijom „Bačka Palanka“, „Šid“, „Ljuba“ i „Sot“, obustavljen je saobraćaj za kamione na ulazu i izlazu, od strane hrvatskih graničnih organa, a zbog  vremenskih uslova u Hrvatskoj, saopštio je jutros AMSS.

U Zagrebu je izmereno minus 8 stepeni, pada slab sneg, a subjektivni osećaj hladnoće pojačava jak vetar. Najhladnije je na Zavižanu, gde je izmereno čak - 20,3 stepena, a ispod nule je bilo i u Istri i Dalmaciji.

Minus i sneg okovao Evropu, troje mrtvih

Najmanje tri osobe umrle su juče od smrzavanja, a desetine su povređene i pate od promrzlina zbog ledenog talasa koji je okovao celu Evropu. Izuzetno jake padavine i niske temperature prekinule su drumski i avionski saobraćaj širom Nemačke, Italije, Velike Britanije i Skandinavije, a u brojnim evropskim prestonicama ne rade ni škole.
Najgore je bilo u Vilnjusu, glavnom gradu Litvanije, gde su tri osobe umrle od smrzavanja.
- U pitanju su ljudi koji su dugo vremena ostali na ulicama na temperaturama od minus 24 stepena Celzijusovih. Dvoje su beskućnici i jedna starija osoba koja nije uspela da nađe put do kuće - rekli su zvaničnici.

U celoj hrvatskoj je u plusu bilo samo na Prevlaci i Palaguži.

U skoro celom Hrvatskom zagorju i Međumurju temperature su oko -10, u Slavoniji je nešto toplije, dok je najhladnije, očekivano, u Lici i Gorskom Kotaru. 

U unutrašnjosti će tokom dana biti pretežno oblačno, mestimično sa snegom.

Na Jadranu će biti delimično sunčano, a slabog snega još može biti u prvom delu dana na severnom i južnom delu. Očekuje se umeren severni i severoistočni vjetar, a na većem delu Jadrana jaka i olujna bura, koja će do kraja dana postepeno slabiti. 

Takođe, na severnom i delu srednjeg Jadrana udari bure iznose 80-110 km/h.

Crveni meteoalarm na snazi je na području Velebitskog kanala zbog jake do olujne bure.

Tanjug

Zbog snega otkazani letovi 

Kako je bilo najavljeno, podgorički  aerodrom ponovo je otvoren za saobraćaj, ali je više letova otkazano.
Aerodrom je noćas i jutros bio zatvoren zbog snega.
Portal RTCG prenosi da, iako je pista očišćena, letove su otkazale kompaije Wiž Air, Air Serbia, Turkish Airlines. 
Dva leta iz Beograda u kašnjenju biće realizovana.

Građanima se savetuje da izbegavaju putovanja i boravak blizu ugroženih priobalnih područja. 

Zbog lošeg vremena najverovatnije neće ploviti ni trajekti, saopštio je hrvatski hidrometeorološki zavod (DHMZ).

Putevi u Hrvatskoj koji vode prema moru nisu prohodni za kamione.

Minusi u celoj BiH

Polarni talas iz Sibira i dalje je prisutan u Bosni i Hercegovini, ali i u skoro celoj Evropi.

U Bosni je u utorak oblačno vreme sa snegom. Visina novog snežnog pokrivača je od 1 do 10, u centralnim i severozapadnim područjima Bosne od 5 do 15, lokalno i do 20 centimetara. 

Tanjug

U Hercegovini je pretežno oblačno sa susnežicom i snegom, a očekuje se da padavine postepeno prestanu poslepodne, uz smanjenje oblačnosti na jugu i jugoistoku. Duva slab do umeren severni i severozapadni vetar. 

Jutarnje temperature od -12 do -6, na planinama do -20, na jugu od -5 do 0, a dnevne od -8 do -4, na jugu od 0 do 4 stepena. 

NA SNAZI NARANDŽASTI METEOALARM: Srbija pod snegom, ništa vanredno, ali vreme će biti još gore!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija