• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Index.hr

09.03.2018

19:37

OVO JE VRHUNAC ANTISRPSKE HISTERIJE U HRVATSKOJ:  Zbog školskih zadataka na ćirilici, pobesnelo je "POLA SLAVONIJE", a niko se nije ni setio da pogleda NA KOM SU JEZIKU BILI NAPISANI!

Balkan

OVO JE VRHUNAC ANTISRPSKE HISTERIJE U HRVATSKOJ: Zbog školskih zadataka na ćirilici, pobesnelo je "POLA SLAVONIJE", a niko se nije ni setio da pogleda NA KOM SU JEZIKU BILI NAPISANI!

Podeli vest

Učiteljica u osnovnoj školi u Pleternici u Slavoniji podelila je učenicima prvog razreda radne zadatke iz matematike koji su bili napisani na ćirilici, a ovaj "incident u malom slavonskom mestu izazvao je buru među ogorčenim roditeljima koji su odmah kontaktirali direktora škole i gradonačelnicu Pleternice", navodi Index.hr.

Hrvatski portal piše da je "ne baveći se nivoom koncentracije učiteljice koja nije primetila kojim pismom su pisani podeljeni zadaci, neobično koliko je samo spominjanje ćirilice u školi uznemirio pleterničke duhove".

Navodi se da se "takođe, čini da niko nije proverio o kojem jeziku se radi - naime, zadaci su NAPISANI NA BUGARSKOM.

- Meni su se obratili nezadovoljni roditelji i ja sam uputila taj predmet na Županiju. Oni su nadležni za školstvo, jer Grad nije osnivač ove škole. Zabrinuta sam i pitam se kontroliše li direktor dobro školu kad se u njoj događaju takvi propusti. 

Zabrinuta sam kao gradonačelnica i kao roditelj. Dete mi pohađa jednu od područnih škola- kazala je "zabrinuta" gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić iz HDZ-a.

AP PHOTO

Direktor škole Hrvoje Galić rekao je portalu da je "dobio poziv od Županije".

- Mislim da je reč o nesporazumu. Reč je o dodatnim zadacima. Ne radi se o domaćem zadatku ni o pitanjima. Učiteljica ih je na brzinu izvukla iz računara, odštampala, ne gledajući uopšte tekst- naveo je Galić.

On je pojasnio da se "ne radi o zadacima, već o uputstvima".

- Iskreno rečeno, čitam ćirilicu, ali ovo ne znam da pročitam. Reč je o bezveznom i glupom nesporazumu- ispričao je direktor škole.

Portal objašnjava da se Galić pre nekoliko meseci kandidovao za gradonačelnika Pleternice i izgubio na izborima od Jozićeve.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Srba

pre 6 godina

To koliko ste vi bolesni ne leči ni jedna medicina. Da je u pitanju manji broj bolesnika stali bi u dve do tri ustanove, ovako vam treba država!!!

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija