• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

12.03.2018

13:40

KOLINDA ZAKUKALA: Ljudi, vraćajte se - HRVATSKA UMIRE!

Balkan

KOLINDA ZAKUKALA: Ljudi, vraćajte se - HRVATSKA UMIRE!

Podeli vest

Hrvatska predsednica Kolinda Grabar-Kitarović, koja boravi u višednevnoj poseti državama Južne Amerike, u Buenos Airesu, tamošnjoj dijaspori poručila da se nada da će se mnogi od njih vratiti u Hrvatsku, koja, kako je rekla, demografski umire

- Nadam se da će se mnogi od vas i vraćati u Hrvatsku, jer Hrvatskoj je potreban život. Nažalost, Hrvatska umire demografski i moramo učiniti puno toga kako bismo je oživeli, a ponajviše uneti duh optimizma, vere u sebe, u svoj narod, u svoju domovinu, i u svoju budućnost - rekla je Grabar-Kitarović u razgovoru sa pripadnicima hrvatske zajednice u Lujanu, Cortinesu i sa franjevcima iz Perua.

Beta

Kitarović je u nedelju otputovala u višednevnu posetu Južnoj Americi tokom koje će posetiti Argentinu i Čile, gde žive mnogobrojni pripadnici hrvatske zajednice.

Procenjuje se da u svakoj od tih dveju država Južne Amerike živi između 200 i 250 hiljada Hrvata, dok je u Brazilu tridesetak hiljada.

Poseta hrvatskog predsednika Argentini nije bilo od 1994., kada je tadašnji predsednik Franjo Tuđman posetio tu zemlju, a kad je reč o Čileu pre Kitarovićeve tamo je boravio Stjepan Mesić 2005.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Ludi Milojko

pre 6 godina

..."Hrvatska je demografski mrtva..." .. ma ko ce bre da se vrati tamo kada su i ekonomski mrtvi... duzni su 60 milijardi, posla nema cene divljaju oi ona oce neko da se vrati....ili je polila malo ili stvarno je skrenula... pa nisu ti iseljenici ludi da se vracaju u jad i cemer...

Sale

pre 6 godina

Sve je to posledica ulaska u (eu)Ropsku Uniju, al naši ne kontaju, ma znaju oni sve, al ko god misli da se bavi politikom mora ko zombi da ponavlja EU mantre.

Dragan

pre 6 godina

Ima ih dosta u Južnoj Americi. To su sve potomci izbeglih ustaša zajedno sa Pavelićem i drugim nacistima. Da Bog da, da se nikada ne vrate.

Mikica Mikic

pre 6 godina

Naj zalosnije je to da mi i hrvati demografski umiremo a politicar se pljuju preko granice za dnevno politicke poene . Kad neko pomene radjanje Onda svako ima opravdanje zasto nema ili ima jedno dete . Zaposlenost je nula pa mlad svet je video da je ovo lud konj pa odlazi nedeljno gubimo na desetine i stotine dece srce da ti pukne al vladu bole uvo . Tek cemo da propadnemo kad i ovo malo skolovanih izgubimo .

nena

pre 6 godina

Moza i hoce jednog lepog dana kada vasa mrznja korupcija i fasizam prodju.Ali cisto sumnjam.Sto ste posejali to i zanjete

Branislav

pre 5 godina

sta trazite na balkanu vise SRBI SVOJU DRZAVU STVORISE !

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17