• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

12.03.2018

13:40

KOLINDA ZAKUKALA: Ljudi, vraćajte se - HRVATSKA UMIRE!

Balkan

KOLINDA ZAKUKALA: Ljudi, vraćajte se - HRVATSKA UMIRE!

Podeli vest

Hrvatska predsednica Kolinda Grabar-Kitarović, koja boravi u višednevnoj poseti državama Južne Amerike, u Buenos Airesu, tamošnjoj dijaspori poručila da se nada da će se mnogi od njih vratiti u Hrvatsku, koja, kako je rekla, demografski umire

- Nadam se da će se mnogi od vas i vraćati u Hrvatsku, jer Hrvatskoj je potreban život. Nažalost, Hrvatska umire demografski i moramo učiniti puno toga kako bismo je oživeli, a ponajviše uneti duh optimizma, vere u sebe, u svoj narod, u svoju domovinu, i u svoju budućnost - rekla je Grabar-Kitarović u razgovoru sa pripadnicima hrvatske zajednice u Lujanu, Cortinesu i sa franjevcima iz Perua.

Beta

Kitarović je u nedelju otputovala u višednevnu posetu Južnoj Americi tokom koje će posetiti Argentinu i Čile, gde žive mnogobrojni pripadnici hrvatske zajednice.

Procenjuje se da u svakoj od tih dveju država Južne Amerike živi između 200 i 250 hiljada Hrvata, dok je u Brazilu tridesetak hiljada.

Poseta hrvatskog predsednika Argentini nije bilo od 1994., kada je tadašnji predsednik Franjo Tuđman posetio tu zemlju, a kad je reč o Čileu pre Kitarovićeve tamo je boravio Stjepan Mesić 2005.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Ludi Milojko

pre 6 godina

..."Hrvatska je demografski mrtva..." .. ma ko ce bre da se vrati tamo kada su i ekonomski mrtvi... duzni su 60 milijardi, posla nema cene divljaju oi ona oce neko da se vrati....ili je polila malo ili stvarno je skrenula... pa nisu ti iseljenici ludi da se vracaju u jad i cemer...

Sale

pre 6 godina

Sve je to posledica ulaska u (eu)Ropsku Uniju, al naši ne kontaju, ma znaju oni sve, al ko god misli da se bavi politikom mora ko zombi da ponavlja EU mantre.

Dragan

pre 6 godina

Ima ih dosta u Južnoj Americi. To su sve potomci izbeglih ustaša zajedno sa Pavelićem i drugim nacistima. Da Bog da, da se nikada ne vrate.

Mikica Mikic

pre 6 godina

Naj zalosnije je to da mi i hrvati demografski umiremo a politicar se pljuju preko granice za dnevno politicke poene . Kad neko pomene radjanje Onda svako ima opravdanje zasto nema ili ima jedno dete . Zaposlenost je nula pa mlad svet je video da je ovo lud konj pa odlazi nedeljno gubimo na desetine i stotine dece srce da ti pukne al vladu bole uvo . Tek cemo da propadnemo kad i ovo malo skolovanih izgubimo .

nena

pre 6 godina

Moza i hoce jednog lepog dana kada vasa mrznja korupcija i fasizam prodju.Ali cisto sumnjam.Sto ste posejali to i zanjete

Branislav

pre 5 godina

sta trazite na balkanu vise SRBI SVOJU DRZAVU STVORISE !

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) pre dva dana imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija