• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

14.03.2018

00:01

(VIDEO) JEZIVI SNIMCI IZ HRVATSKE: Klizište sravnilo kuće sa zemljom, UNA I DALJE PRETI!

Balkan

(VIDEO) JEZIVI SNIMCI IZ HRVATSKE: Klizište sravnilo kuće sa zemljom, UNA I DALJE PRETI!

Podeli vest

U Hrvatskoj Kostajnici, koju je poplavila Una, u poslepodnevnim satima došlo je do velikog odrona tla, a uništeno je najmanje šest kuća, javljaju hrvatski mediji.

Prema informacijama objavljenim na sajtu "Hrvatskih voda", u Hrvatskoj Kostajnici proglašeno je vanredno stanje zbog poplava, a portal Indeks prenosi da su tamo u velikom odronu tla kuće uništene do temelja.

HRT javlja da je voda poplavila nekoliko kuća, kao i put u Kuljanima, gde je više desetina stanovnika odsečeno. 

Premijer Andrej Plenković obišao je poplavljeno područje Hrvatske Kostajnice, koja je trenutno najteže pogođena ovom prirodnom nepogodom, a tom prilikom je izjavio da su kuće nestale "kao u filmu". 

Voda preti i u Lici, gde je, posle kiša i visokih temperatura, topljenje velikih količina snega na Velebitu počelo da uzrokuje probleme na kosinjskom području, ali za sada tamo nije ugrožena nijedna kuća.

Na snazi su vanredne mere zaštite od poplave na karlovačkom području zbog porasta vodostaja uzrokovanog topljenjem snega.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija