• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/slobodnaevropa.org

14.03.2018

13:14

DUŠO PRODANA! Mektić protiv svog naroda: SRBI IZ RS IDU NA VOJNU OBUKU U RUSIJU!

Balkan

DUŠO PRODANA! Mektić protiv svog naroda: SRBI IZ RS IDU NA VOJNU OBUKU U RUSIJU!

Podeli vest

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić izjavio je da politika u Republici Srpskoj trguje strahom i da je povećan osećaj nesigurnosti?!?

Pozivajući se na pouzdane izveštaje, Mektić je za Reuters rekao da mladi Srbi prolaze vojne obuke u kampovima u Rusiji.

- Veruje se da su grupe, kao što su 'Noćni vukovi', koji će iduće nedelje posetiti Republiku Srpsku u sklopu svoje balkanske 'turneje', angažovale vlasti tog entiteta kako bi propagirale netoleranciju prema nesrbima ili umerenim Srbima uoči oktobarskih izbora - naveo je Mektić.


Prema njegovim rečima, "Noćni vukovi" nisu tipičan motociklistički klub, jer "nose snažne političke poruke".

- Vlasti Republike Srpske žele da im daju legitimitet i da ih iskoriste u izbornom procesu - rekao je Mektić, navodeći izveštaje o tome da "Noćni vukovi" planiraju da otvore kancelariju u Banjaluci i da nadgledaju izbore.

On tvrdi da postoje pokušaji da se u RS manipuliše izborima na različite načine.

- U poslednje vreme organizuju se specijalne grupe koje proizvode svojevrstan fizički pritisak na (pojedine) građane kako bi se oni uplašili i ne bi izašli na glasanje - to je posebno praksa vlasti u Republici Srpskoj. Oni pokušavaju da osnuju paraobaveštajnu strukturu pod maskom patriotske organizacije i da je iskoriste za obračun s protivnicima - dodao je Mektić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija