• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

14.03.2018

15:39

DODIK ODGOVORIO MEKTIĆU: Oni koji lažno optužuju RS su neprijatelji svog naroda i države!

Balkan

DODIK ODGOVORIO MEKTIĆU: Oni koji lažno optužuju RS su neprijatelji svog naroda i države!

Podeli vest

Predsednik Milorad Dodik izjavio je da je Republika Srpska jedina političko-teritorijalna celina koja apsolutno funkcioniše u BiH, te da je, čim funkcioniše, u službi stabilizacije prilika, koje nisu tako sjajne ni u Federaciji BiH, ni na nivou zajedničkih organa BiH

Dodik je naglasio da kvalifikovati Republiku Srpsku kao problem ili destabilizujući faktor na Balkanu, mogu samo oni koji ne vole ni svoj narod ni državu.

- Forsiranje lažnih tema kao što su podrška paravojim formacijama, kojih nema i obuka srpske dece, koje takođe nema, i slično, narudžbina je koju je SDS dobio od mentora spolja u funkciji su eliminacije vlasti u Republici Srpskoj nedemokratskim sredstvima - poručio je predsednik Srpske reagujući na izjavu ministra bezbednosti BiH Dragana Mektića.

Mektić je naime ranije u izjavi za Rojters optužio lidere u Republici Srpskoj za nacionalističku retoriku i podršku paravojnim organizacijama kako bi zastrašili političke protivnike i pridobili glasače uoči oktobarskih izbora.

- Politika u Srpskoj trguje strahom, što povećava osećaj nesigurnosti - rekao je Mektić.

Predsednik Reublike Srpske kaže da razume potrebe nekih ljudi iz opozicije da iskoriste sve mogućnosti u borbi protiv vlasti, što je demokratski.

- Ali, oni koji Republiku Srpsku lažno optužuju kao izvor nestabilnosti neprijatelji su i svog naroda i države - smatra Dodik.

Prema njegovim rečima, tvrdnje da vlast u Republici Srpskoj vodi rizičnu politiku dolaze upravo od onih koji u nedostatku svoje, sprovode tuđu politiku.

- Vlast i opozicija imaju dovoljno terena i tema na kojima mogu da ukrste koplja. Teren na kojem se danas nalaze istaknuti predstavnici SDS je živo blato u koje žele da povuku sve za sobom svesni debakla na predstojećim izborima - zaključio je Dodik.

DUŠO PRODANA! Mektić protiv svog naroda: SRBI IZ RS IDU NA VOJNU OBUKU U RUSIJU!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija