• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

18.03.2018

11:28

POPLAVE U HRVATSKOJ: Vanredno stanje u Kosinjskoj dolini, Kostajnici, Jasenovcu..

Balkan

POPLAVE U HRVATSKOJ: Vanredno stanje u Kosinjskoj dolini, Kostajnici, Jasenovcu..

Podeli vest

U Hrvatskoj su na snazi vanredne mere zbog poplava u Kosinjskoj dolini, Kostajnici i na području Jasenovca, a vrhunac vodenog talasa tek se očekuje

U poplavljenoj Kosinjskoj dolini putevi su poplavljeni te oko 500 ljudi na tom području zavisi od čamaca.

Voda je prodrla u neke objekte, stanovnicima je isključena struja, a vrhunac vodenog talasa se tek očekuje. 

Nivo vode raste pet centimetara na sat, saopštili su zvaničnici. Na terenu su sve interventne službe, javila je HRT.

Vanredne mere su na snazi i u Kostajnici nakon što je u subotu po podne vodostaj Une ponovo počeo da raste. S obzirom na to da nema nasipa, preti opasnost da voda uđe u kuće, a opasnost preti i od klizišta. Zbog odrona je tu već 13 kuća uništeno.

HRT je prenela da su vanredne mere na snazi i na području Jasenovca. Vodostaj Save i dalje raste, a zbog kiše preti opasnost od izlivanja. Vrh vodenog talasa očekuje se u utorak.

Najavljena je nova kiša pa preti opasnost od izlivanja reka. Najteže je u mestu Trebež. Pripadnici vojske i Hrvatskih voda proteklih su dana dizanjem nasipa spasavali naseljene kuće u tom mestu, gde ima i dosta stoke.

Iz Hrvatskih voda izveštavaju da vodostaj Save i dalje raste te da traju intenzivne pripreme za vodeni talas, preneo je Jutarnji list.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija