• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: vostok

20.03.2018

15:09

ATINA IMA PET PREDLOGA ZA NOVO IME MAKEDONIJE: Skoplje mora što pre u NATO, Grci prete 'izdajnicima' u svojim redovima!

Balkan

ATINA IMA PET PREDLOGA ZA NOVO IME MAKEDONIJE: Skoplje mora što pre u NATO, Grci prete 'izdajnicima' u svojim redovima!

Podeli vest

Grčki ministar spoljnih poslova Nikos Kocijas doneće u Skoplje pet predloga za novo ime BJR Makedonije, u još jednom pokušaju da dve države reše 27 godina dugi spor, piše Katimerini

Republika Nova Makedonija, Republika Severna Makedonija, Republika Gornja Makedonija, Republika Vardarska Makedonija i Republika Makedonija (Skoplje), imena su o kojima će Kocijas  u Skoplju razgovarati sa najvišim makedonskim zvaničnicima.

Skoplje i Atina se nadaju da bi problem koji već više od četvrt veka potresa odnose dve države mogao biti rešen do leta, čime bi bila uklonjena najveća prepreka za ulazak Makedonije u NATO.

Atmosfera je, međutim, uzavrela na obe strane, pa su i u Makedoniji i u Grčkoj održani protesti protiv mogućeg sporazuma, a početkom sedmice Kocijas je dobio kovertu u kojoj se nalazio metak.

U pismu se otvoreno preti porodicama svih koji učestvuju u pregovorima.

- Svima, a naročito onima koji planiraju da prodaju našu Makedoniju, imamo samo jednu stvar da poručimo: Eliminisaćemo njihove porodice od najmlađeg do najstarijeg člana - navodi se u pismu.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija