• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

23.03.2018

19:26

HAOS NA BALKANU: Prolećni sneg i poplave izazvali velike probleme!

Balkan

HAOS NA BALKANU: Prolećni sneg i poplave izazvali velike probleme!

Podeli vest

 Obilne snežne padavine i poplave izazvali su danas puno problema u velikim delovima Balkana gde su putevi zatvoreni, poplavljene kuće, a plovidba duž obale Jadrana obustavljena, piše danas AP

Sneg je padao i u Srbiji, navodi agencija dodajući da je iznenadio region u rano proleće, dok je topljenje snega donelo Bosni poplave.
Agencija prenosi i da je Ambasada SAD u Beogradu danas zatvorena zbog lošeg vremena.

Tanjug

Novi sneg pao je u Hrvatskoj koja se bori da obuzda nabujale reke koje su se već izlile usled topljenja snega.

Hrvatske vlasti navode da je samo malim vozilima dozvoljeno kretanje glavnim putevima u pravcu primorja dok kamioni ili autobusi ne mogu da saobraćaju. 

Tanjug

Nadležni su apelovali na građane da ne kreću na put.

Zbog snega i kiše u Albaniji su odsečeni delovi severa i severozapada zemlje gde je poplavljeno 5.000 hektara zemlje, a voda je ušla i u 680 kuća i škola.

Tanjug

Vlasti su tamo evakuisale građane iz ugroženih oblasti, a oko 200 pripadnika vojne hitne službe dopremaju građanima pakete sa hranom, pijaćom vodom u ruralnim oblastima.

Mnoga sela su ostala bez struje i do nekih se može doći samo čamcima.

Tanjug/AP

U Rumuniji su zbog obilnih snežnih padavina i jakog vetra zatvorene škole u Bukureštu i deset okruga.

Zbog snega zatvoreno je i šest glavnih saobraćajnica, a promet na drugim putevima je ograničen. Više od 50 vozova ne saobraća po planu.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija