• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Srna

04.04.2018

15:56

HRVATI U ŠOKU! KOLINDICA BRUTALNO NAPADNUTA: Ona hvali ratne zločince i REHABILITUJE USTAŠE koji su UBIJALI SRBE

Balkan

HRVATI U ŠOKU! KOLINDICA BRUTALNO NAPADNUTA: Ona hvali ratne zločince i REHABILITUJE USTAŠE koji su UBIJALI SRBE

Podeli vest

Agencija Asošijeted pres (AP) svrstala je hrvatsku predsednicu Kolindu Grabar Kitarović u ekstremnu evropsku desnicu. Kitarovićevu opisuju kao osobu koja zahvaljuje Argentini, jer je nakon Drugog svetskog rata prihvatila pronacističke ratne zločince i rehabilituje ustaše koji su ubijali Srbe

U tekstu o evropskoj desnici navodi se da to Kitarovićevu stavlja u društvo vodećih bugarskih političara koji Rome opisuju kao "podivljale humanoide" i mađarskog premijera Viktora Orbana, koji smatra da se "Evropljani ne bi smeli da se mešaju sa Arapima i Afrikancima".

Vodeći svetski mediji prenose tekst AP, u kojem se ističe da je Kitarovićeva protiv ratifikacije Istanbulske konvencije o zaštiti od porodičnog nasilja i nasilja nad ženama. Za Hrvatsku se u tekstu navodi da je od ulaska u EU 2013. godine sistematski skrenula udesno.

AP upozorava da neki hrvatski funkcioneri "poriču Holokaust i žele da rehabilituju ultranacionalistički ustaški režim", koji je odgovoran za ubistva Srba, Jevreja, Roma, kao i hrvatskih antifašista u logorima Nezavisne Države Hrvatske.

ZAGREB SE NIČEG NE STIDI: Srbina otele, pa ubile ustaše, a sada TRAŽE OD SRBIJE DA IM PRONAĐE NJEGOVO TELO!

"Vašington post", koji prenosi tekst AP-a, uz novinski članak o evropskoj desnici dodao je fotografiju sa zagrebačkog protesta protiv Istanbulske konvencije. Istovremeno, britanski "Dejl mejl", najposećeniji portal vesti na engleskom jeziku na svetu, objavio je kao ilustraciju teksta fotografije Kolinde Grabar Kitarović.

SMEHOTRESNO! HRVATSKA UZIMA NOSAČ AVIONA: Vojni eksperti se nadaju da je to šala, u protivnom, kažu, KOLINDA I EKIPA SU PRSLI!

Mediji prenose ocene da su ekstremno desne ideje postale "mejnstrim u regionu", a deo toga je i rehabilitacija nacističkih zločinaca. Hrvatski liberalni portali ocenjuju da je ovaj tekst AP, u kojem se proziva Kolinda Grabar Kitarović kao predsednik države, a koji prenose veliki svetski mediji, naneo ozbiljnu štetu Hrvatskoj.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija