• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

06.04.2018

19:40

ORUŽANI SUKOB KOD TETOVA: U krvavom obračunu članova albanske partije DUI UBIJEN NAIP REDŽEPI!

Balkan

ORUŽANI SUKOB KOD TETOVA: U krvavom obračunu članova albanske partije DUI UBIJEN NAIP REDŽEPI!

Podeli vest

U oružanom sukobu u Maloj Rečici, kraj Tetova, ispred sedišta albanske partije DUI, manje članice vladajuće koalicije u Makedoniji, ubijen je Naip Redžepi, koji je, kako se tvrdi, ozbiljan kandidat za šefa ogranka te stranke u Tetovu

U sukobu, koji se dogodio u noći između četvrtka i petka, dve osobe su ranjene i prebačene u bolnicu, a dve privedene.

Policija je saopštila da je na licu mesta pronašla osam šaržera municije, tri čaure i bejzbol palicu.

Do pucnjave je došlo nakon verbalnog sukoba dve zavađene grupa unutar DUI.

Ubistvo Redžepija, kako prenose makedonski mediji na albanskom jeziku, izazvalo je žestoke reakcije u Kumanovu, a usledile su optužbe na račun Alija Ahmetija, lidera te stranke.




Ahmetija, prema pisanju medija, optužuju da Kumanovo koristi kao mesto za testiranje različitih eksperimenata koji se, kako se navodi, sprovode u saradnji sa tajnim službama.

Deo pripadnika kumanovskog ogranka DUI stoga zahteva ostavku Ahmeta, koji bi, kako se smatra, morao da preuzme moralnu odgovornost za ubistvo ispred sedišta stranke.

- Ubijanje našeg brata od pristalica onih koji su željni vlasti… ostavka je najmanje što bi Ahmeti trebalo da uradi- piše na Fejsbuk stranici te stranke u Kumanovu. 

Deo DUI-ja tvrdi da ta partija nema nikakvu odgovornost za ovaj incident.

Neimenovani izvor medija, međutim, tvrdi da je oružani sukob motivisan stranačkim rivalstvom i ogorčenošću dela članstva u tamošnjem ogranku DUI.

Tužilaštvo je izdalo nalog za prikupljanje dokaza sa lokacije na kojoj se dogodio incident i izdalo nalog za analiziranje DNK, obdukciju ubijenog i parafinske rukavice.




Jedan od dvojice ranjenih je jutros iz Tetova prebačen u bolnicu u Skoplju, potvrdio je direktor tetovske bolnice.
U nedostatku zvaničnih informacija o tome šta bi mogao biti povod za ovaj oružani sukob, mediji, pozivajući se na neimenovane izvore iz DUI, pišu da su u pitanju i porodični i politički obračuni unutar DUI, ali i da su se sukobile dve rivalske grupe, koje pripadaju različitim političkim subjektima koje imaju svoja sedišta na istoj lokaciji.

U trenutku sukoba DUI je imao sastanak na kojem je tebalo da se odluči o šefu tetovskog ogranka stranke.

Nakon sukoba, DUI se oglasio saopštenjem u kojem negira umešanost u incident i ubistvo.

"Potpuno odbacujemo kao neistinite informacije da je danas u Demokratskoj uniji za integraciju, bilo bilo kakvih incienata. Mi kao stranka stoga ne možemo imati odgovornost za bilo kakve incidente koji nisu povezani sa DUI", navodi se u saopštenju.

Mediji, međutim, tvrde, pozivajući se na policijska saopštenja iz ranijeg perioda, da ovo nije prvi put da su se sukobili aktivisti DUI, te da je u nekim od tih sukoba korišćeno oružje od kojeg su neki smrtno stradali.

MAKEDONCI PROTESTUJU: Kosovske vlasti daju novac porodicama ŠIPTARSKIH TERORISTA KOJI SU NAPALI KUMANOVIO!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti
Društvo

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti

Radna grupa za uspostavljanje Memorijalnog centra u znak sećanja na žrtve masovnog ubistva u Oglednoj osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, koja je formirana Odlukom Vlade Republike Srbije, predložila je na četvrtoj sednici da sve škole u Srbiji organizuju Nedelju sećanja i zajedništva u periodu od 7. do 10. maja 2024. godine, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

19.04.2024

16:43

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija