• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: telegraf.rs

08.04.2018

16:08

(FOTO) OVA FOTOGRAFIJA IZ MAKEDONIJE JE ZGROZILA SVET! Platili su 2.400 evra DA IZVRŠE MASAKR! Sad im slede krivične prijave!

Balkan

(FOTO) OVA FOTOGRAFIJA IZ MAKEDONIJE JE ZGROZILA SVET! Platili su 2.400 evra DA IZVRŠE MASAKR! Sad im slede krivične prijave!

Podeli vest

Ovaj neviđeni, užasan i morbidan masakr dviljih svinja lovci tretiraju kao svoj veliki uspeh

Za samo jedan dan, 31. marta ove godine, lovci su, među kojima je bilo i nekoliko bivših političara, u nacionalnom parku Jasen na planini Karadžica nedaleko od Skoplja, ubili čak 57 divljih svinja, a to su ovekovečili ponosno se slikajući pored gomile ubijenih i krvavih životinja.

Ovaj neviđeni, užasan i morbidan masakr divljih svinja lovci verovatno tretiraju kao svoj veliki uspeh, ali fotografija pokazuje nešto sasvim drugo, bar za one koji ne razumeju ovaj krvavi hobi, strast ili biznis.

Možda izgleda čudno kako su ovi "hrabri" lovci za samo jedan dan uspeli da namame i poubijaju čak 57 divljih svinja. Međutim, to im nije bilo ni malo teško, jer divlje svinje u prirodnom rezervatu Jasen uopšte nisu divlje. One su gajene, redovno hranjene, a o njima se brinuo i veterinar kako bi ih bilo u što većem broju da bi ih potom biznismeni i političari, za velike pare, mogli ubijati.

netpres


Nacionalni park Jasen na planini Karadžica, koji je ograđen, mogao bi se uporediti sa gajenjem riba u ribnjacima, gde je ulov zagarantovan.

Među lovcima koji su samo za par sati 31. marta ove godine pobili 57 divljih svinja bili su i Hari Kostov, bivši premijer i ministar MUP, Nano Ružin, bivši ambasador, a danas rektor univerziteta u Skoplju i Branko Bojčevski, bivši direktor Biroa za javnu bezbednost MUP. Za ovo svoje “zadovoljstvo”, kako saznaje portal Netpres, platili su svega 2.400 evra.

Užasnuti masakrom divljih svinja van lovne sezone, koja je završila 31. januara, Udruženje za zaštitu životinja Anima Mundi iz Skoplja će protiv lovaca podneti krivične prijave.

Dojučerašnji visoki političari se ne slikaju kako uživaju u prirodi jer im to ne predstavlja zadovoljstvo. Fotografisani su sa ubijenim životinjama koje su živele u ograđenom prostoru, bez šansi da pobegnu. Slično lovcima su i serijske ubice koji se uzbuđuju prilikom ubistva.

Ubijanje i smrt slabijih doživljavaju kao svojevrsnu ekstazu, osećaj dominacije, sile i zadovoljstvo, ne bi nas čudilo, slično onome tokom seksualnog odnosa, ogorčeno su u svom saopštenju napisali iz Udruženja za zaštitu životinja Anima Mundi.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Musa

pre 6 godina

Jedan komsija isporuci u turnusu oko 300 obicnih, pitomih svinja i to na ubijanje, klanje - sta li vec cine sa njima da bi neki imali snicle u tanjiru. 300 slabih, nezasticenih svinja osudjenih na smrt samo zato sto su svinje. Samo zato sto bi neki da jedu snicle ili cvarke, prsutu, kulen - sta sve ne jedu oni koji imaju pare da plate taj zlocinacki pir! Ove divlje imaju bar teoretsku sansu da imaju trihinelozu pa da ih propisno sahrane. Imaju minimalnu sansu cak i da pobegnu, da poneka i prezivi, al ove u komsiluku nemaju nikakve sanse. Eto sta su ti dvostruki standardi!

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija