• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

27.04.2018

08:00

UHAPŠEN ATIF DUDAKOVIĆ! Bivši komandant Armije BiH KONAČNO PRED LICEM PRAVDE!

Balkan

UHAPŠEN ATIF DUDAKOVIĆ! Bivši komandant Armije BiH KONAČNO PRED LICEM PRAVDE!

Podeli vest

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) uhapsili su jutros u Bihaću bivšeg komandanta Armije Bosne i Hercegovine Atifa Dudakovića zbog sumnje da je počinio ratne zločine nad civilima i zarobljenicima srpske nacionalnosti!

Pored Dudakovića, uhapšeno je još nekoliko osoba koje se dovode u vezu sa ratnim zločinima nad civilima i zarobljenicima srpske nacionalnosti, prenosi Klix.ba.

(VIDEO) HRVATI SE SVETE ZA PRALJKA! Spremili optužnice za Divjaka, Dudakovića, Halilovića, Mahmuljinina i još 13 generala Armije BiH!

RAT U BOSNI JOŠ NIJE ZAVRŠEN! Bivši general Armije BiH Atif Dudaković opet priziva krvoproliće!

Prema informacijama RTRS, radi se o predmetu ratnog zločina i akciji "Sana 95", a pored Dudakovića je uhapšeno još 12 osoba.

Penzionisani general bošnjačke vojske sumnjiči se za ratne zločine počinjene na teritoriji zapadne Krajine, na području Bihaća, Cazina i Velike Kladuše.

Hapšenje su, navodi se, izvršili pripadnici SIPA uz podršku Policije Unsko-sanskog kantona, pod naredbom Tužilaštva BiH, a u toku je pretres na 17 lokacija.

Kako BN TV podseća, tužilaštvo je protiv Dudakovića godinama vodilo istragu, a prijava protiv njega podnesena je još 2006. godine kada su se u javnosti pojavili video snimci kako naređuje i ubija srpske civile.

Tada su prijavu protiv Dudakovića nadležnom tužilaštvu zajedno podneli tadašnji predsednik Republike Srpske Dragan Čavić i premijer Milorad Dodik.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Dragan

pre 5 godina

Pustiće ga kao i sve do sada zbog nedostatka dokaza

Vlah alija

pre 5 godina

Niko netreba da stresa biće oslobodjen kako to srbi uvek kažu to su montaže i podmetaćine i ti srbi su sigurno poćinili samoubistvo samo da bi ocrnili delo i lik komandanta

Mille

pre 5 godina

Namazani Bakir, hoce da ga rehabilituje kroz sudski proces. Dodik je sve u pravu. Kako ziveti u zajednickoj drzavi kad, hodati istim ulicama i mimoilaziti se sa ubicama i dzelatima?

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17