• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

01.05.2018

12:55

PLENKOVIĆ PORUČIO SRBIJI: Nismo isti, nismo bili i nećemo biti! Mi kažemo: BOGU HVALA ŠTO JE TAKO!

Balkan

PLENKOVIĆ PORUČIO SRBIJI: Nismo isti, nismo bili i nećemo biti! Mi kažemo: BOGU HVALA ŠTO JE TAKO!

Podeli vest

Hrvatski premijer Andrej Plenković smatra da reč "rat" nije dobro koristiti na bilo koji način - diplomatski ili drugi, te Srbiji poručio da, kako je rekao, nismo isti u ovoj priči, nismo ni bili i nećemo ni biti u budućnosti

Plenković je komentarisao novinarima izjavu srpskog šefa diplomatije, Ivice Dačića, da "ako Hrvatska želi diplomatski rat, dobiće diplomatski rat", ocenivši da "to nije retorika koju treba koristiti".

- Koristenje reči rat, bilo da je diplomatski ili drugi, nije dobar - rekao je Plenković, koji tvrdi da "niko iz Hrvatske nije davao izjave kao što je davao (srpski ministar odbrane Aleksandar) Vulin", prenose mediji

Hrvatski premijer kaže i da niko iz Sabora nije oskrnavio srpsku zastavu i tvrdi da to "nije ni moguće".

- Varijanta da smo jednaki ne stoji. Nismo u ovoj priči isti, nismo bili ni 90-ih, a nećemo biti ni u budućnosti - kazao je Plenković i dodao da je Hrvatska "svoje poteze jasno povukla".

OKO ZA OKO! Dačić: Ako Hrvatska povuče ambasadora, i mi ćemo našeg iz Zagreba!

Plenković je, nakon slavljeničkog obeležavanja vojno-policijske akcije Bljesak u Okučanima, u kojoj je pre 23 godine iz zapadne Slavonije proterano više hiljada Srba, a gotovo 1.000 ubijeno ili nestalo, rekao da sa predsednicom Hrvtske još nije razgovarao o recipročnim merama prema Srbiji, nakon što je Beograd potpredsednika vlade i ministra odbrane Damira Krstičevića, proglasio nepoželjnim.

- Kada smo mi kao vlada koristili odnose sa Srbijom kao argument u unutrašnje-političkom prepucavanju? - zapitao je Plenković, uz opasku upućenu novinarima da se "toga ne mogu setiti".




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
SS

pre 5 godina

U pravu je ustaša,nikad nećemo biti isti,mi možemo da se obratimo Bogu,ali ne znam za njih posle toliko zlodela koja su do sada uradili,kojem se to Bogu oni obraćaju,fašisti da li i za njih ima Boga.

Denis Vidas

pre 5 godina

Jadnici, ugusit cete se u vlastitoj mrznji, a u europsku uniju necete nikad, jer joj kulturoski I be pripadate.

Skorpion

pre 5 godina

Vecina gradjan Hrvatske ocigledno nema realnu sliku, prvo o sebi, a posle o bilo kom drugom i bilo cemu. Neka mi oproste dobri Hrvati kojih ima hvala Bogu dovoljno, ali se setih one;"Sacu- vaj nas Boze siromastva, kuge i Hrvata". To nije doslo od Srba, to je doslo iz sveta.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija