• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: punkufer.hr

08.05.2018

09:31

(VIDEO/FOTO) TAJNA OBJEKTA 99! Titova vila s tunelom za koji su znali SAMO ODABRANI!

Balkan

(VIDEO/FOTO) TAJNA OBJEKTA 99! Titova vila s tunelom za koji su znali SAMO ODABRANI!

Podeli vest

Danas devastirana Vila Izvor ili Objekat 99, kako je zovu meštani i radnici Nacionalnog parka Plitvice, smeštena je daleko od pogleda, u skrivenom delu parka tek je ruševna uspomena na nekadašnji sjaj

U vreme gradnje, Vila Izvor bila je najskuplja predsednička rezidencija. Nakon Drugog svetskog rata gradili su je politički zatvorenici. 

Kodno ime rezidencija navodno duguje 99 robijaša koja su izgradila temelje. Dok je bila u punoj snazi, tu su dolazili političari, prijatelji i elitni gosti kako bi se družili ili sastančili s Titom. 

print screen


Ponekad su odlazili i u lov. U dvoranama za sastanke vodili su se tajni razgovori, a nakon toga se opuštalo uz viski i cigarete. 

Vila je imala i kuglanu, dvoranu za biljar, pa čak i bioskop. Ako bi popili čašicu više ili došli da odmore na nekoliko dana, gosti bi odsedali u elitnim apartmanima. 

print screen

Malo ko je znao za podzemni tunel, dugačak 80 metara, koji je služio kao tajni izlaz. Raskoš i sjaj prošlih vremena danas je potpuno iščeznuo, piše punkufer.hr. 

Napušteni prostor od šest hiljada kvadratnih metara samo podseća na nekadašnju zgradu na Plitvicama.

POGLEDAJE KAKO DANAS IZGLEDA VILA IZVOR:

print screen


print screen


print screen


print screen


print screen





Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Ljube

pre 5 godina

To samo nama Balkancima može da se desi, da takve reprezentativne objekte samo zbog ideoloških razloga jednostavno pustimo da propadnu. Ista ili slična je sudbina vila i objekata u svim republikama bivše SFRJ, niko, osim možda Slovenaca, nije bolji. Zamislite koja bi turistička ponuda to mogla da bude "Vila u kojoj je boravio J.B. Tito" ...

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija