• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

16.05.2018

22:45

FRKA U CRNOJ GORI! U PORODILIŠTU DOBILI TUĐU BEBU: Klinički centar otpustio majku, ali kući NIJE ODNELA SVOJE DETE!

Balkan

FRKA U CRNOJ GORI! U PORODILIŠTU DOBILI TUĐU BEBU: Klinički centar otpustio majku, ali kući NIJE ODNELA SVOJE DETE!

Podeli vest

U porodilištu Kliničkog centra Crne Gore (KCCG) desila se nečuvena situacija pošto je sa majkom otpuštena tuđa beba, javila je RTCG

Iz KCCG je tim povodom saopšteno da će ubuduće prilikom otpusta, pored majke, prisustvovati još tri osobe sa klinike -jedan neonatolog i dve medicinske sestre.

Nakon što su preuzeli bebu od babice i napustili porodilište KCCG, porodilja i njen suprug nisu ni slutili da dete nije njihovo, a prvi je posumnjao otac koji je primetio da je beba mnogo sitnija.
Kada su stigli kući majka je odvila novorođenu devojčicu i videla da im broj narukvice nije isti.

Vratili su se u porodilište, gde ih je u boksu čekalo njihovo dete. 
U KCCG potvrdili su da je došlo do zamene beba.

- Prilikom otpusta medicinska sestra, kao i porodilja, nisu primetile da majka i beba nemaju isti broj. Propust je nastao zbog nesavesnog i neodgovornog rada, jer se sestra nije pridržavala procedure i protokola u vezi sa otpustima porodilja i novorođenčadi. Navedeni propust je odmah uočen i otklonjen - saopšteno je iz KCCG.

Direktor Klinike za ginekologiju i akušerstvo o događaju je odmah izvestio upravu KCCG a protiv odgovorne sestre pokrenut je disciplinski postupak, radi promene radnog mesta i suspenzije.



Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija