• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Srbijadanas.com

17.05.2018

16:32

ZAEV I CIPRAS SMISLILI IME ZA MAKEDONIJU: Samo da ga još prihvate Vlade dve zemlje i građani!

Balkan

ZAEV I CIPRAS SMISLILI IME ZA MAKEDONIJU: Samo da ga još prihvate Vlade dve zemlje i građani!

Podeli vest

Premijer Makedonije Zoran Zaev izjavi je na konferenciji za novinare da su on i njegov grčki kolega Aleksis Cipras utvrdili tokom razgovora na marginama samita EU-Zapadni Balkan u Sofiji opciju rešenja spora oko imena koja je prihvatljiva za obe strane

- Razmatrali smo nekoliko opcija i jedna je prihvatljiva za obe strane. Sad moramo da vidimo da li to rešenje može da bude realizovano u praksi i da li će ga prihvatiti nadležne institucije. Jesmo utvrdili da je ta jedna opcija prihvaljiva za obe strane, ali ja sam Zoran, a moj partner u razgovorima je Aleksis - mi smo samo ljudi. Moramo da kao će tu opciju prihvatiti relevantne državne institucije, opozicija, predsednici država - rekao je Zaev.

Na pitanje da li može da dođe do odlaganja rešenja u sporu oko imena, on je rekao "Ne daj bože" i istakao da su između dve zemlje razvijeno nepovratno prijateljstvo, koje će se i dalje razvijati.

VUČIĆ ZA EURONEWS: Ja smatram da je Kosovo Srbija! Da li vas provociram? Ili šta? DA LI ĆETE DA ME UHAPSITE? DA ME UBIJETE? ILI ŠTA?!

- Bilo bi lepo da rešenje koje bi obe strane htele bude prihvatljivo, da se postigne još sada, jer na kraju juna imamo Evropski savet i postizanje dogovora bi bilo dodatno ohrabrenje za taj savet - rekao je makedonski premijer.

(UŽIVO) SAMIT EU-ZAPADNI BALKAN: VUČIĆ SE SASTAO SA ANGELOM MERKEL!

Ukoliko to ne bude moguće, dodao je Zaev, dve vlade će produžiti da traže rešenje, sve dok se ne dogovore. Makedonski premijer je rekao da su podršku makedonsko-grčkim pregovorima za rešavanje spora dali i francuski predsednik Emanuel Makron i nemačka kancelarka Angela Merkel, sa kojima se sreo u Sofiji.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija