• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Večernje Novosti

18.05.2018

09:32

LEGALIZOVANO VENČANJE GEJ ĐETIĆA U CRNOJ GORI! Ostalo je da se vidi DA LI ĆE MOĆI I DA USVAJAJU DECU?

Balkan

LEGALIZOVANO VENČANJE GEJ ĐETIĆA U CRNOJ GORI! Ostalo je da se vidi DA LI ĆE MOĆI I DA USVAJAJU DECU?

Podeli vest

Nacrt zakona o istopolnim brakovima u Crnoj Gori koji će se nakon javne rasprave naći pred poslanicima državnog parlamenta omogućiće gej đetićima da stupaju u brak legalno!

Vlada Crne Gore, kako je saopštila, na ovaj način nastoji da unapredi položaj LGBT zajednice u državi podno Lovćena, čiji su bitan deo sklapanje brakova, pa čak i briga o usvojenoj deci.

Poznato je da je prvi javno deklarisani homoseksualac Zdravko Cimbaljević upravo zbog nedostatka ovakvog zakona morao da emigrira u Kanadu.

U Nacrtu zakona navodi se da se partnerstvo osoba istog pola zaključuje pred matičarem, na svečan način, u službenoj prostoriji prigodno uređenoj za tu namenu. Tom veselju prisustvuju oba buduća partnera, kumovi i matičar. Partneri mogu da zadrže svoje prezima ili da kao zajedničko uzmu prezime jednog od njih.

(HIT VIDEO) GEJ BRAKOVI ILI POD MAČ, BATO! Boris Milićević i dr Miroljub Petrović u klinču na TV Pink!

Takođe, kao zajedničko prezime mogu uzeti oba njihova prezimena i samo jedan od njih svom prezimenu dodati prezime partnera. Nakon što daju saglasne izjave, matičar proglašava da je partnerstvo zaključeno, koje upisuje u matični registar životnog partnerstva u kojem se potpisuju partneri, kumovi i matičar.

Facebook/Zdravko Cimbaljević

U slučaju da dođe do "razvoda" uslovi su gotovo isti sa onima u Porodičnom zakonu. Partnerstvo prestaje smrću partnera, proglašenjem partnera umrlim, poništenjem i raskidom.

- Partner može tražiti raskid ako su odnosi ozbiljno i trajno poremećeni ili kad se iz drugih razloga ne može ostvariti svrha partnerstva. Razvod može tužbom sudu zahtevati jedan od supružnika, kao i oba sporazumnim predlogom. Uz predlog za sporazumni raskid partnerstva, bračni drugovi su dužni da sudu podnesu pisani sporazum o deobi zajedničke imovine - navodi se u Nacrtu zakona o životnom partnerstvu lica istog pola.

NEMCIMA SU GEJ BRAKOVI OKEJ! Merkelova glasala PROTIV, međutim parlament je nadjačao!

Javna rasprava biće održana u Bijelom Polju, Budvi i Podgorici.

U nacrtu zakona se ne pominje "usvajanje dece". Navodi se da je "partner koji nije roditelj deteta dužan da izdržava decu dugog partnera, ako ona nemaju srodnika koji su po zakonu dužni da ih izdržavaju". Obaveza partnera postoji i posle smrti roditelja deteta.

- Kada preti neposredna opasnost za decu, partner ima pravo da donese hitne odluke u skladu sa interesima dece i o tome odmah obavesti roditelja. Svakodnevne odluke u vezi sa decom može donositi i partner uz pristanak roditelja dece.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
caslav

pre 5 godina

a đe vam je čojstvo i junaštvo. Njegoš se prevrće u grobu.

SARA

pre 5 godina

MNOGO SAM RAZMISLJALA A TAKVIM BRAKOVIMA I NA KRAJU SAM DOSLA DO ZAKLJUCKA. AKO SE NEKO VOLI I BILO TO ISTOPOLNI PARTNERI NEKA ONDA VODE SVOJ ZIVOTNI PUT. MENI NESMETA.

Ljubomir T Devic

pre 5 godina

E, sad ste se usrećili za sva vremena!

Lala iz Banata

pre 5 godina

Што би усвајали децу...? Има Европа да им ... - "прави"...!

colle

pre 5 godina

U Ž A S, da je Bog želio PEDERE na zemlji, stvorio bi Adama i STEVU.... Jednom rijecju užas-sramota-katastrofa za Crnu Goru !!!

Mamlaz

pre 5 godina

Ee boze sta sve nece ovaj Milo uraditi da se ulize u dupe Amerima !!! Sramota za srpsku vekovnu pokrainu Crnu Goru!

Ljubo

pre 5 godina

Oj haaa ,poskoci pa u vodu skoci ,bagro crnogorska ,preci casni i dicni svog vremena vam se u grobu okrecu .Necete dugo....

branko1

pre 5 godina

Za crnogorce nema problema.Kad im Milo reče oni će se kroz du*e I rađati,te im ženske I nisu potrebne.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17