• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

20.05.2018

19:20

ERDOGAN PORUČIO IZ SARAJEVA: Sledeći izbori u Turskoj su istorijski, budućnost za naredni vek!

Balkan

ERDOGAN PORUČIO IZ SARAJEVA: Sledeći izbori u Turskoj su istorijski, budućnost za naredni vek!

Podeli vest

Redžep Tajip Erdogan pozvao je sunarodnike na jedinstvo, na otpor "sramnim kampanjama" koje se u nekim evropskim zemljama vode protiv Turske, i poručio da je BiH, domaćin ovog skupa, na delu pokazala da je prava demokratska država

- Mi smo danas u Sarajevu i BiH je pokazala na delu da je demokratska država za razliku od onih evropskih koje su pale na ispitu, a smatraju da su kolevka demokratije - poručio je Erdogan, kojem je masa gromoglasno skandirala njegovo ime i "Sultan, sultan…".

Zahvalio je domaćinima, koji su omogućili u Sarajevu održavanje Šestog kongresa Unije turskih evropskih demokrata, učesnicima kongresa poželeo uspeh u radu.

Turski predsednik je istakao istinsko prijateljstvo i bratstvo Turske i BiH koje se, kako je rekao, pokazalo i danas i ponovo ispričao priču o tome da mu je prvi predsednik BiH Alija Izetbegović ostavio BiH u amanet.

- Rekao mi je Erdogane sinko, vi se pobrinite za ovo područje. Nikada Bosnu nismo smatrali drugim područjem. Bili smo i uvek ćemo biti uz BiH - rekao je Erdogan.

Tanjug

Za Evropu je rekao da nije "neko novo mesto", te da su tamo preci Turaka živeli pre hiljadu godina, u vreme Osmanske države.

Istakao je da se u Evropi već rađaju "četvrta kolena" Turaka, koji pokušavaju da ostvare svoje snove u zemljama Evrope. Nekada smo ih, kazao je, nazivali "kurbetićima", a sada ih zovemo evropskim Turcima. On je tursku dijasporu pozvao da se ujedini, jer samo ujedinjenim Turcima može biti lakše i istakao da ova vlast mora svoj narod ponovo da spoji sa prošlošću.

Poručio im je da čuvaju svoju veru i svoj jezik. Pozvao ih je i da obrazuju svoju decu tako da znaju turski, ali, kako je rekao, i nemački i engleski i bosanski…

- Vi imate pravo glasa, a mi smo omogućili da možete to pravo da iskoristite u svim predstavništvima, ambasadama, pa i graničnim prelazima - rekao je.

TEK JE STIGAO, A VEĆ MU DOSADILO! Erdogan iznenada skratio posetu Sarajevu - NIŠTA OD ŠETNJE BAŠČARŠIJOM!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija