• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

21.05.2018

11:12

MOJ SIN JE UBIJEN 23. MARTA: Otac pokojnog Davida Dragičevića tvrdi da je njegov sin BRUTALNO LIKVIDIRAN

Balkan

MOJ SIN JE UBIJEN 23. MARTA: Otac pokojnog Davida Dragičevića tvrdi da je njegov sin BRUTALNO LIKVIDIRAN

Podeli vest

Otac pokojnog Davida Dragičevića, Davor, tvrdi je da je njegov sin ubijen 23. marta ove godine između 22 i 23 sata, iako nadležni tvrde da je on izvršio samoubistvo

Prema rečima Davora Dragičevića, posle likvidacije telo njegovog sina je položeno u kanalizaciju, odnosno, kako nadležni tvrde, rečicu Crkvenu.

Tu je beživotno telo mladića pronađeno 24. marta. 

Porodica i prijatelji, kao i veliki broj građana koji se svakodnevno okupljaju u Banjaluci navode da je David otet 18. marta, pretučen, a potom automobilom odvezen na nepoznatu lokaciju gde je mučen šest dana. 
Podsetimo, Dragičević je podneo prijavu Okružnom javnom tužilaštvu u Banjaluci protiv nepoznatih lica, za teško ubistvo njegovog sina, jer ne veruje u zvaničnu verziju smrti svog sina, koja je okarkterisana kao samoubistvo. 

Protesti pod sloganom Pravda za DavidaAP

Protesti pod sloganom Pravda za Davida

PRONAĐEN ŠEST DANA NAKON NESTANKA

Davidovo telo pronađeno je šest dana nakon nestanka 24. marta na ušću reke Crkvene u Vrbas, u Banjaluci. Prvi obdukcioni nalaz pokazao je da je telo bilo u vodi najviše sedam dana i da je smrt najverovatnije nastala utapanjem. 

Međutim, nakon pritiska javnosti, angažovan je patolog iz Beograda sa VMA čiji nalaz je potvrdio da je telo moglo da bude u vodi od dva do četiri dana i to je ono što je unelo sumnju u ceo slučaj, jer ni smrt nije mogla da nastupi pre navedenog vremena.

Vreme smrti koje je naveo patolog sa VMA dovelo je u pitanje i policijski izveštaj koji je saopšten na pres-konferenciji nakon prvog nalaza patologa Željka Karana. Prema tom izveštaju smrt je nastupila odmah nakon nestanka, 18. marta, nakon što je Dragičević navodno opljačkao jednu kuću u banjalučkom naselju Lauš. David je za navodnu krađu optužen nekoliko dana nakon što je njegovo telo pronađeno.

Davor Dragičević, otac pokojnog DavidaAP

Davor Dragičević, otac pokojnog Davida

DAVID BIO ŽIV NAJMANJE DVA DANA POSLE NESTANKA?

Novi nalaz potvrđuje da je nastradali David bio živ još najmanje dva dana nakon nestanka. Nakon tog izveštaja oglasio se i Karan koji je radio prvu obdukciju rekavši da je u svom nalazu naveo maksimalan interval između vremena smrti i momenta obdukcije, a to je sedam dana. 

Takođe u izveštaju veštaka sa VMA Ivice Milosavljevića navodi se da su u telu stradalog pronađeni tragovi THC i LSD što, kako se navodi, ukazuje da ih je pokojnik koristio pre smrti. Porodica i prijatelji nastradalog tvrde da mu je droga data naknadno, nakon čega je bačen u reku. 

Pokojni David Dragičevićfacebok

Pokojni David Dragičević

Dodatnu sumnju izazvalo je i preuzimanje slučaja od strane Uprave kriminalističke policije. U naredbi koju je potpisao ministar unutrašnjih poslova, slučaj više nije u nadležnosti Uprave za organizovani i teški kriminal. 

Istinu o stradanju Davida Dragičevića traže građani širom Bosne i Hercegovine, a u Banjaluci i ostalim gradovima svakodnevno se održavaju protesti pod sloganom Pravda za Davida, koji je postao sinonim borbe za istinu i pravdu.

Javnost su najviše uznemirile šokantne fotografije sa obdukcije, na kojima se vidi da je David brutalno pretučen, a jezive fotografije možete pogledati OVDE.

Kamere su zabeležile Davidove poslednje trenutke kada je viđen na ulicama Banjaluke pre nestanka:




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Vlah alija

pre 5 godina

Dobro jutro trebalo je 2 meseca da se napiše nešto o ovom slučuja zar je korupcija u rs toliko jaka da se informer plaši pisat

Hercegovina srce Srbije

pre 5 godina

Doktor sa VMA je vrsio autospiju i rekao da je smrt nastala tako sto se utopio u vodi ali isto tako mu je pronadjena nesvarena hrana i droga u zelucu. Da je tacna verzija njegovog oca koji tvrdi da su ga drzali zarobljenog nekoliko dana zar bi ga hranili pa ubili? Sto bi ovog malog policija uopste ubijala? I ako je neki narko diler oni ubiju odmah ne hrane takvi nikog. Zalosno je kako se manipulise sa njegovim ocem i roditeljima. Iza protesta stoji Srdja Popovic iz DS odatle ove majice i stisnuta pesnica.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija