• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RTS

23.05.2018

14:07

GRUEVSKOM DVE GODINE ZATVORA - protest ispred suda!

Balkan

GRUEVSKOM DVE GODINE ZATVORA - protest ispred suda!

Podeli vest

Sud u Skoplju osudio je bivšeg makedonskog premijera Nikolu Gruevskog na dve godine zatvora zbog nepravilnosti prilikom kupovine blindiranog vozila za potrebe vlade. Drugooptuženi Đoko Popovski osuđen na šest godina i šest meseci zatvora. Odbrana najavila žalbu. Protest ispred zgrade suda

Bivši makedonski premijer Nikola Gruevski osuđen je na dve godine zatvora zbog nepravilnosti prilikom nabavke blindiranog "mercedesa" vrednog 600.000 evra, javljaju makedonski mediji.

"Svi nosioci javnih funkcija traba da znaju za princip odgovornosti, a građani moraju da znaju kako se troše njihove pare. Niko ne sme da omalovažava građane na način na koji je to učinio Gruevski", rekla je sudija Dobrila Kacarska, prenosi portal Prizma. 

Slučaj "Tenk", kako su Makedonci nazvali ovaj slučaj, prvi je od pet postupaka koje makedonsko pravosuđe vodi protiv nekadašnjeg premijera i bivšeg lidera VMRO-DPMNE.

Osim Gruevskog, osuđen je i bivši zamenik ministra unutrašnjih poslova Đoko Popovski. Njemu je sud u Skoplju izrekao kaznu od šest i po godina zatvora.

Popovski je u utorak osuđen na devet godina zatvora zbog nezakonite nabavke 300 vozila za potrebe makedonske policije.

Neposredno posle izricanja presude, ispred zgrade suda okupila se grupa pristalica Gruevskog, koji su uzvikivali: "Nikola, Nikola" i "Makedonija, Makedonija". 

U slučaju "Tenk" sudi se i bivšoj ministarki policije Gordani Jankulovskoj, ali je taj deo suđenja odvojen.

Blindirani "mercedes" kupljen je 2012. godine, a javnost je za njega saznala tri godine kasnije, kada je Zoran Zaev, tada lider opozicije, počeo da objavljuje seriju snimaka prisluškivanih razgovora Gruevskog i Jankulovske.

Nikola Gruevski nije prisustvovao izricanju presude, a njegova odbrana najavila je žalbu.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dača

pre 5 godina

Sramotna presuda , ovo uopšte nije razlog za zatvor Gruevskog, već žele da ga sklone sa političke scene .

MUKI

pre 5 godina

PA OVO NEMA NIGDE ZA ŠTA OSUDIŠE ČOVEKA TO IMA SAMO U MAKEDONIJI KADA VLADAJU ALBANSKI LOBISTI.

Sicilijanac

pre 5 godina

Ovo je samo jos jedan dokaz da je Zaev pijun zapada i da on radi sve ono sto mu oni narede.

senegalac

pre 5 godina

Ovo je zaista veliki skandal za sta su osudili Gruevskog.Sudjenje trajalo 3 meseca zbog auta koji ce ostati drzavi a ne Gruevskom.Zaev je zapadniji pijun koji radi kako mu oni kazu.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija