• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: buka.com/informer.rs

24.05.2018

13:27

 (VIDEO) NAČELNIK Uprave Kriminalističke policije RS: NE MOGU DA TVRDIM DA JE DAVID BIO U KUĆI PORODICE RAĐEN

Balkan

(VIDEO) NAČELNIK Uprave Kriminalističke policije RS: NE MOGU DA TVRDIM DA JE DAVID BIO U KUĆI PORODICE RAĐEN

Podeli vest

Načelnik Uprave Kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske Siniša Kostrešević odgovarao je na pitanja Anketnog odbora Narodne skupštine Republike Spske o slučaju Davida Dragičevića i tom prilikom rekao je da ne može da tvrdi da je David bio u kući porodice Rađen, ali i da policija nema podataka o tome gde je i ko Davidu naneo povrede

Kostrešević je pred Odborom ispričao da je specijalna antiterioristička jedinica snimala korito Crkvene, kao i da je policija vršila identifikaciju lica sa snimka ispred kuće Rađenovih.

Na pitanje da li je David bio u kući, Kostrešević je odgovorio da tako nešto ne može da tvrdi.

MOJ SIN JE UBIJEN 23. MARTA: Otac pokojnog Davida Dragičevića tvrdi da je njegov sin BRUTALNO LIKVIDIRAN

- Ja ne mogu da tvrdim da je David bio u kući. Sa da ili ne, ne mogu da odgovorim na to pitanje.

Kada je odgovarao na pitanja o povredama i samom mestu na kom su one nanete Davidu, Kostrešević je rekao da bi počinioci već bili uhapšeni da policija ima saznanja o tome ko je i gde nastradalom mladiću naneo povrede.

Pokojni David Dragičevićfacebok

Pokojni David Dragičević

Upitan zašto je u prepoznavanju lica angažovan strani stručnjak, Kostrešević je rekao da takav stručnjak ne postoji u RS.

Pred Odborom je rečeno da se kamera, koja je zabeležila poslednje Davidovo kretanje pre nego što je nestao, nalazi na objektu "Optika Rey"  u starom zanatskom centru.

Na pitanje da li su identifikovana sva lica koja su te večeri presrela Davida Dragičevića, Kostrešević je naveo da većina jeste.

- U većini slučajeva jesmo. Lica koja se vide nesporno na kamerama jesu identifikovana, ali nisu identifikovana sva lica koja su ga presrela te noći. Do tužioca je da naloži veštačenje svih lica - istakao je Kostrešević.

Pravda za DavidaAP

Pravda za Davida

Bilo je reči i o toksikološkom nalazu koji je uradio dr Željko Karan.

Predsednik Anketnog odbora Branislav Borenović zbog toga je upitao Kostreševića da li zna da Zavod za sudsku medicinu RS nema laboratoriju u kojoj se može utvrditi konzumiranje narkotika, a Kostrešević je na to odgovorio potvrdno.

Davidov nestanak prijavljen je 18. marta, a telo je pronađeno šest dana kasnije, 24. marta, na ušću Crkvene u Vrbas.

Kod njega su tada navodno, prema navodima MUP RS, pronađeni predmeti koji su navodno nestali iz kuće porodice Rađen.

PROTESTI SE NAJAVLJUJU I U RIJECI

U nedelju, 27. maja, mirni protest za Davida, biće održan i u Rijeci.

Mirnim putem i peticijom Riječani na taj način žele da pošalju poruku podrške Banjalučanima, ali i svim ostalim građanima, koji traže istinu o smrti mladića koja je uzbunila celu BiH.

- Ovo se tiče svih nas, dođite i Vi na skup. Zajedno smo jači - poručuju organizatori riječkog skupa podrške koji će se održati u nedelju u 17 časova u Kružnoj ulici.

Kamere su zabeležile Davidove poslednje trenutke kada je viđen na ulicama Banjaluke pre nestanka:




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

„Grobarska molitva“: Kup naš nasušni daj nam danas...
Partizan

„Grobarska molitva“: Kup naš nasušni daj nam danas...

Navijači Partizana, naviknuti od košarkaša iz crno-bele porodice da pola veka unazad raznoraznim trofejima pune riznicu, teško su podneli sušan period od odlaska Duška Vujoševića do povratka Željka Obradovića i „dana pobede“. Posebno pamte generaciju koju je pre šest-sedam godina vodio Aleksandar Džikić i koja se poput Spartanaca u Termopilima srčano i do poslednje kapi znoja suprotstavljala daleko moćnijem protivniku.

24.04.2024

08:00

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija