• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

30.05.2018

16:03

HAOS NA MAKEDONSKO-GRČKOJ GRANICI! Zbog štrajka radi samo jedna traka na Evzoniju, ostali prelazi blokirani

Balkan

HAOS NA MAKEDONSKO-GRČKOJ GRANICI! Zbog štrajka radi samo jedna traka na Evzoniju, ostali prelazi blokirani

Podeli vest

Putnici iz Srbije koji su se uputili ka Grčkoj, u kojoj je danas generalni štrajk grčkih sindikata, u tu zemlju mogu da uđu samo na centralnom graničnom prelazu Evzoni između Makedonije i Grčke

Putnici iz Srbije koji su se uputili ka Grčkoj, u kojoj je danas generalni štrajk grčkih sindikata, u tu zemlju mogu da uđu samo na centralnom graničnom prelazu Evzoni između Makedonije i Grčke.

U Ambasadi Grčke u Beogradu, Tanjugu je rečeno da je na centralnom graničnom prelazu Evzoni između Makedonije i Grčke otvorena jedna traka i da je saobraćaj usporen.

- Saobraćaj jeste usporen, ali automobili i autobusi mogu da prolaze kao i kamioni sa osetljivom robom, dok se kamioni koji prevoze drugi tip robe ne propuštaju - kažu u grčkoj ambasadi.
Granični prelazi Dojan i Niki između Makedonije i Grčke su blokirani i na ovim prelazima samo pešaci mogu da prođu, kao i na prelazima Kristalopigi i Kakavija sa Albanijom.

- Za sada nemamo informaciju da je bilo koji putnik, turista iz Srbije, zadržan ili vraćen sa graničnih prelaza - kažu u grčkoj ambasadi i navode da je planirano da štrajk sindikata traje do sutra u šest časova ujutru.

GENERALNI ŠTRAJK U GRČKOJ NAPRAVIO KOLAPS: Kolone na granici, otkazani letovi, ko polazi na odmor nek se naoruža strpljenjem

U Grčkoj je danas počeo generalni štrajk u znak protesta zbog novog talasa mera štednje koji je najavljen za predstojeće leto.

Kako prenose mediji, zbog štrajka, već su se stvorili veliki redovi na graničnim prelazima u Grčkoj.

Otkazani su brojni avionski letovi, kao i polasci brodova i vozova, a otežan je i javni saobraćaj, prenosi Katimerini.
Grke su na generalni štrajk, na startu turističke sezone, pozvali Generalna konfederacija zaposlenih Grčke (GSEE) i najveća sindikalna organizacija ADEDI.



Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Niš

pre 5 godina

Neka čekaju sad, lepo je javljeno i u novunama i na TV-u da do petka se ne putuje u Grčku jer će biti štrajka. Sad neka čekaju

časlav

pre 5 godina

to što sada štedite se odavno pojeli i popili,...

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!
UDARNO SAOPŠTENJE

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!

Ronioci 72. brigade za specijalne operacije zajedno sa pripadnicima ronilačke jedinice Žandarmerije i pripadnicima Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova pronašli su jutros beživotno telo zastavnika Mijodraga Toškovića koji je prilikom jučerašnje realizacije redovnih vežbovnih aktivnosti desantiranja iz helikoptera na vodenu površinu nestao u kanalu Dunav-Tisa-Dunav.

16.04.2024

10:57

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija