• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A. Grbović

30.05.2018

21:54

(FOTO) MUČKI NAPAD NA SRPSKU DECU NA KIM! Grupa Albanaca ih tukla na igralištu, umesto da zaštiti napadnute, POLICIJA SRBE ISPRSKALA BIBER SPREJOM!

Balkan

(FOTO) MUČKI NAPAD NA SRPSKU DECU NA KIM! Grupa Albanaca ih tukla na igralištu, umesto da zaštiti napadnute, POLICIJA SRBE ISPRSKALA BIBER SPREJOM!

Podeli vest

Grupa Albanaca napala je srpsku decu koja su se igrala na igralištu u Starom Grackom kod Lipljana na Kosovu i Metohiji. Tom prilikom povređeno je više osoba, među njima S.M. (30) i njen šestomesečni sin koje su pripadnici Kosovske policije naprskali biber sprejom

Napad se dogodio oko 20 sati a decu su zaštitili meštani sela. Ubrzo je stigla policija.

- Šetao sam po selu i video kako policija nailazi. Video sam i moju snahu, majku i komšinicu sa decom kako se raspravljaju sa Albancima iz sela. Ja sam prišao da vidim o čemu se radi, u međuvremenu je naišao i moj brat. Jedan Albanac koji je napravio incident, a čiji je otac policajac, komandir stanice, ispred policajca je udario pesnicom mog brata, kaže Milivoje Matović iz ovog sela.

informer.rs


Matović je rekao da mu je policajac sa nekih dvadeset santimetara ispskao biber sprej u oči.

- Počeo sam da se gušim, a tom prilikom je sprej zahvatio i bratanca koji ima 5 meseci i bratanicu koja ima 5 godina. Nakon toga nas je komšija dovezao u hitnu pomoć gde nam je ukazana pomoć. Brat je priveden u policijsku stanicu i još uvek se tamo nalazi, rekao je Milivoje Matović

A.G.

Služba Hitne medicinske pomoći je odmah reagovali, povređenoj deci i ženi ukazana je prva pomoć. 

- Troje povređenih iz Starog Grackog doveženo je svojim vozilom u službu Hitne medicinske pomoći u Lapljem Selu,navodeći da je došlo do konflikta među mladićima u selu Staro Gracko, onda je intervenisala Kosovska policija, koja je koristila biber sprej, od kog je opekotine u predelu očiju i vrata zadobio dečko (1994), kao i majka (1965) i beba (2017), koja je prošla sa blagim opekotinama očiju. 

printscreen

Pružena im je adekvatna pomoć i njihovo trenutno stanje je stabilno, izjavio je dežurni lekar u Hitnoj pomoći Marjan Madić.

Inače, u ovom selu u julu 1999. godine Albanci su ubili 14 srpskih žetelaca a za taj zločin do danas niko nije odgovarao. 

Svi povređeni iz porodice Matović

Najstarija Gorica kaže da je grupa Albanaca dobacivala njenoj snaji i komšinici dok su u selu šetale decu i upućivala im psovke.

printscreen


- Oni su ih psovali i svašta su im govorili i ovog malog su dirali, udarili ga, onda je stariji sin došao i rekao zašto su ga dirali, oni su i dalje ostali tu. Mi smo zvali policiju i kada je došla da moj sin da izjavu, on ga je udario pred policijom- objašnjava Gorica Matović.

- U toj situaciji brat je u samodbrani udario njega, ja sam skočio tu za brata, i tada je prišao policajac i meni i bratu u oči direktno isprskao suzavac- ispričao je Milivoje Matović.

On je dodao da se sve završilo tako što su njegovog brata u policijsku stanicu odveli zajedno sa mladićem koji je napravio problem.

MARKO ĐURIĆ BEZ DLAKE NA JEZIKU: Sponzori tzv. nezavisnosti KiM SVORILI ČUDOVIŠTE!

VULIN POSLE NAPADA NA SRPSKU DECU: Albanci pokušavaju da proteraju i pretekle Srbe sa KiM!

DALIBOR JEVTIĆ: Napad na srpsku decu OPASNA PROVOKACIJA, šikaniranje MORA DA PRESTANE!

RAMA TEŠKO PROLUPAO: Kosovo svetli primer poštovanja prava manjina?!

EPILOG ŠIPTARSKOG DIVLJANJA: Jedan Srbin uhapšen, jedan završio u bolnici TEŠKO POVREĐEN!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Klara

pre 5 godina

Albanci postaju sve nervozniji,pa su izgleda rešili da se vrate starim metodama zaplašivanja Srba.Žalosno je,ipak se ovde radi o deci.

Kal3

pre 5 godina

Ne bi oni da im zapad ne cuti na sve, a Amerika ne govori sta da rade.

Mile

pre 5 godina

Neverovatna sramota, sa cim sve nasi sunarodnici moraju da zive svaki dan na Kosovu je tragicno. U Srbiji su albanci postovani i imaju sva prava, a Srbe na Kosovu oni tretiraju kao da su nesto manje od ljudi, bruka.

Goran

pre 5 godina

Gde je sad onaj Hodzaj sto govori o unapredjenju odnosa Srba i Albanaca da osudi napad na Srpsku decu dok se igraju? Jel su to vase reciprocne mere koje ce s sprovesti? Slabici i kukavice ste uvek u istoriji bili kao narod. Napadate slabije i samo u grupama.

Aleksandar

pre 5 godina

Vreme je da Srbija postavi konačno pitanje KFOR-u: Dali će štititi Srbe ili ne. Ako neće, onda je došlo vreme da Srbija vrati pitanje Kosova i Metohije u UN i da se poziva na rezoluciju 1244 i takođe zahteva povratak srpskih institucija na KiM. Još jedan pogrom nesmemo sebi dozvoliti!

Marija

pre 5 godina

Strašno, tužno, nedopustivo i za svaku osudu to nasilničko ponašanje. Daleko bilo da su Srbi tako nešto uradili!

Nataša

pre 5 godina

Na sve moguće načine pokušavaju da zastraše narod i proteraju sve što je Srpsko!!!

nesa

pre 5 godina

Siptari nemaju ni srama ni stida,napadaju malu decu i bebu,kako ih nije sramota.

Spasojevic

pre 5 godina

Monstrumi kakve ni Hickok ne moze izrezirati u filmi. To treba ocistit ...

Mare

pre 5 godina

Zna policija koga treba da stiti, stite kriminalce i pocinioce a Srbi neka se sami brane.

razocarani

pre 5 godina

pa vucic kaze nema ni jednog napada na srbe od kad je on na vlasti a on najvise ustupaka dao siptarima a sad ce i ostatak nezavisnost!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Lala

pre 5 godina

Reciprocno im poceti uzvracati za sve poteze, brzo ce spustiti nos.

mala

pre 5 godina

Mislim da je sada vec dosta i da su albanci prevrsili sve mere.

Jelena

pre 5 godina

Sramota, to su obicne kukavice cim decu napadaju.

Marina

pre 5 godina

Kolike ljudi moraju biti kukavice da bi decu napadale?

prestolonaslednikovica

pre 5 godina

Mucki?Tako bas i zapadnjaci rade.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija