• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

13.06.2018

22:43

(VIDEO) GORI MAKEDONIJA! Hiljade građana na ulicama, neće ime koje su dogovorili Grci i ŠIPTARSKI PLAĆENIK ZAEV

Balkan

(VIDEO) GORI MAKEDONIJA! Hiljade građana na ulicama, neće ime koje su dogovorili Grci i ŠIPTARSKI PLAĆENIK ZAEV

Podeli vest

Ispred makedonskog Sobranja u Skoplju je održan protest građana protiv dogovora o promeni imena te zemlje u Republika Severna Makedonija

Tek dogovoreni sporazum o novom imenu Makedonije između premijera, Aleksisa Ciprasa i Zorana Zaeva, koji još nije ozvaničen, primljen je sa nezadovoljstvom u delu javosti obeju zemalja, a makedonski predsednik Ðorđe Ivanov je nakon samo dva minuta napustio sastanak na kojem su premijer i šef diplomatije trebalo da ga obaveste o sadržini tog sporazuma.

Ivanov se kasnije obratio javnosti i saopštio da je doneo konačnu odluku da ne podrži šiptarsku zaveru protiv Makedonije.

MOLOTOVLJEV KOKTEL NA POLICIJU
Kako je preneo portal Plusinfo, tokom protesta ka policiji je poleteo Molotovljev koktel koji se nije zapalio, kao i više flaša, a odjeknula je i šok bomba.

Demonstranti su bacali i druge predmete u pravcu policije, gorele su navijačke baklje, skandiralo se "Makedonija, Makedonija" i uzvikivane su uvredljive poruke protiv vlade Zorana Zaeva. Jednom učesniku protesta je pozlilo, pa je odvežen kolima Hitne pomoći.

Građani ne žele ime koje su dogovorili Grci i Zoran Zaev, pa su složno izašli na ulice i protestuju protiv šiptarskog plaćenika koji samo gleda svoj interes.

Tanjug

Protestujući okupljeni građani blokirali su Bulevar 11. oktobar, a za saobraćaj su bile zatvorene i okolne ulice, dok su parlament štitile jake policijske snage, javila je agencija MIA.

Za najuticajniju makedonsku opozicionu VMRO-DPME sporazum o novom imenu sa Grčkom je "kapitulacija" pošto se, kako je istakao Ivanov, ne menja samo ime već i preambula Ustava.

Tanjug

Ipak, šiptarski plaćenik Zaev jedva je dočekao da se, brže-bolje, "dogovori" sa Grcima, a sve na štetu zemlje i građana.

NEZADOVOLJSTVO ZBOG IMENA: Tek dogovoreni sporazum komplikuje situaciju u Grčkoj i Makedoniji!

PREDSEDNIK MAKEDONIJE IVANOV: Neću da potpišem sporazum o NOVOM IMENU!

STOLTENBERG ČEKA: MK dobija poziv u NATO nakon rešenja o imenu!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Nemanja

pre 5 godina

Mislim da je najbolje da promene ime u Južna Srbija, eventualno Stara Srbija. Time bi svi bili zadovoljni, pravda, istina i Bog

Mile

pre 5 godina

Ma nece bre Grcite nista sto ima naziv Makedonija u imenu. Rekao jasno Kamenos a i cela opozicija. To mora da prodje kroz Grcki parlament a sanse su tolike kao da ce Grci prvi stici na Mars. Dakle mozda bi prosla neka Republika Skopje iliti nesto slicno ali Makedonija kakva god, gornja, severna , ili nesto slicno ma nema sanse.

slobodan

pre 5 godina

slazem se sa komentarom jedog od gospode, juzna srbija.

deni mk

pre 5 godina

Makedonski narod nije priznao Kosovo - to je ucinio izdajnik Zaev koji nije Makedonac pravoslavac - on je neki izrod.Zaev ce skoro objaviti dokument u kojem navodi da je Srbija i Srpski narod genocidan od 1912 - 1956 g.da su vrsili pogrome i genocid na ovom prostoru - Zaev je bio prije 20 dana kod Ramusa Haradinaja - a Srbi obozavaju Zaeva i poistovecuju ga sa Narodom Makedonskim sto nije tacno i navode sve njegove gluposti kao da to radi Makedonski narod.Zaev je dobio 30 mil.eura od USA bande i CIA , da srusi Makedoniju - udje u fasiticku org.NATO okruzi Srbiju sa NATO zlocinackim drzavama i da NATO krene na Srbiju.Koliko je Srbija jaka da se odupre NATO zlocincima tek cemo videti.Makedonski narod sa zlocincem i izdajnikom Zaevim nema nista - to se pokazalo 27.04.2017 u Sobranju u Skoplju - dobio je batine od Makedonskog naroda kao magarac - a dobice jos , ovo je tek pocetak - cuvaju ga 50 naoruzanih kretena - cak i u wc idu sa njim i na sednice vlade - ako ga narod voli zasto 50 naoruzanih idiota.Inace Zaev je obican mali seljacic iz Murtino sela kod Strumice koji je sadio krastavce i kupus i prodavao to na kvantaskoj pijaci - kad je dosao( za njega) velgrad Skoplje- kompletno se poremetio i prolupao.

ludimilojko

pre 5 godina

Ma kakve hiljade građana, bio sam lično tamo, nije ih bilo više od 800-900, samo je dronom slikano tako da se dobije osećaj mase... tamo, pred njihovom vladom i ne može da stane više inače će sa mosta koji je do vlade i to onaj sa lavovima na njemu da padaju u Vardar...tako da ta propaganda makedonske opozicije (VMRO-a) je prazna priča... Ljudima u Makedoniji je dosta svega, oni samo hoće da bolje žive a može država da im se zove i Tunguzija, ustalom po dogovoru oni ostaju makedonci kao narod i imaju svoje makedonsko pismo....normalno opoyicija je taj deo ispustila da kaže... uostalom, VMRO-u je važno samo da se vrati na vlast i ponovo nastavi da pljačka državu iuyima kredite koje će da prebacuju pojedinci na svoje račune u Rusiji i Azarbejdžanu, izvinite na izrazu, ali VMRO zabole ona stvar za narodom....

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija