• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: sputniknews.com

19.06.2018

13:24

HITNO UPOZORENJE DODIKA SARAJEVU: U narednih mesec i po dana u BiH stiže 180.000 migranata, NEĆEMO DA BUDEMO DEO ISTORIJSKE PREVARE!

Balkan

HITNO UPOZORENJE DODIKA SARAJEVU: U narednih mesec i po dana u BiH stiže 180.000 migranata, NEĆEMO DA BUDEMO DEO ISTORIJSKE PREVARE!

Podeli vest

Iako je mesecima iz Republike Srpske stizalo upozorenje da će migranti promeniti sliku BiH i da vlast u Sarajevu pod hitno treba da reaguje, iz Ministarstva bezbednosti stizale su tvrdnje da je sve pod kontrolom, prenosi RTRS i konstatuje da migranti konstantno pristižu, a sa njima i sve veći problemi

- Ne želimo da budemo deo istorijske prevare o čijim će posledicama biti razgovarano za deset godina - upozorenje je koje je upućivao predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, ali kao da ga niko u Sarajevu nije čuo.

Naprotiv, Savet ministara spremao je plan o smeštanju migranata u objekte na prostoru Republike Srpske.

- Naravno da ne dolazi u obzir smeštanje migranata na teritoriji Republike Srpske. Nikad to neće napraviti, jer je to naša nadležnost i ne mogu oni nama da zadaju takvu vrstu odgovornosti. Mi to odbacujemo. Trebalo je zatvoriti granicu. Meni je žao tih ljudi, ali mi nismo prouzrokovali tu krizu - rekao je ranije Dodik za RTRS.

NATO BACIO OKO NA DVE LOKACIJE U SRPSKOJ! Ali, ima samo jedna PREPREKA!

Savet ministara u to vreme ne preduzima ništa, pa i ublažava broj migrantskih ulazaka u zemlju. Ministar bezbednosti BiH Dragan Mektić ide i korak dalje i tvrdi da ne postoji pretnja od širenja migrantske krize u BiH, a po njemu, nadležne institucije situaciju drže pod apsolutnom kontrolom.

- Ne bih to nazvao migrantskom krizom, bez obzira što su pojedini političari na jadan i bedan način koristili sudbinu tih ljudi da uhvate neku vrstu političkih poena. Kažem da je ovo apsolutno pod našom kontrolom - rekao je ranije Mektić.

BiH je postala izbeglički logor i pored upozorenja predsednika i institucija Republike Srpske, navodi se dalje i dodaje da je reč o problemu za koji nema rešenja.

Dok Savet ministara samo razmatra, u Nemačkoj se zbog istog problema trese vlada Angele Merkel. Crnogorski premijer Duško Marković situaciju naziva zabrinjavajućom, jer je njegova zemlja na migrantskom udaru iz Albanije.

UDAR NA SRBE! AMERI ŠALJU VOJSKU NA KOSOVO, A BRITANCI U BiH: Zadatak suzbijanje ruskog uticaja U SRPSKOJ I SRBIJI!

Nakon toga, njihova naredna stanica je BiH.

- Ne želimo da dođemo u situaciju da se ovde stacioniraju migranti. Naši podaci govore da će u narednih mesec i po dana na prostor BiH doći najmanje 180.000 migranata. To može da izazove niz problema i samo naivni mogu da veruju da je ovo pitanje humanitarnog karaktera. Ne, nije, ovo je suštinsko pitanje - upozoravao je Dodik.

Pitanje je kada će Savet ministara i Mektić priznati da ne drže kontrolu sa migrantima u svojim rukama, ili reći da su je potcenili.

Činjenica je da su oni tu, da Evropa steže spoljne granice, a niko još nije izneo podatak niti utvrdio, koliko je bivših boraca DAEŠ-a ušlo u BiH zajedno sa stvarnim izbeglicama, konstatuje RTRS.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Banja

pre 5 godina

Kosovo ima 95% muslimana-albanaca a Sandzak ima 60% muslimana-bošnjaka a Bosna ima 45% muslimana-bošnjaka tako da dolaze da je preuzmu ko i sve drugo a u RH sigurno neće pa to je Evropa!

Kažu

pre 5 godina

Slovenija i Austrija i Švajcarska traže od Hrvatske da digne, policiju i vojsku i zatvori granicu sa BiH i Srbijom i od njih napravi, Hot-Spot jer će im i te zemlje vraćati migrante, koje su puštali da prolaze, ko da Srbija ne postoji... Zbog naoružanja od Rusije i neispunjavanja uslova iz poglavlja, Evropska Komisija javlja kako razmatra da uvede vize za građane Srbije što znači prvi potez do čiste izolacije.... Slovencima propala arbitraža jer Evropska Komisija nije prihvatila njihovu tužbu zbog toga jer hrvati neće da priznaju odluku arbitraže na kojoj su slovenci lagali i neće da tuži Hrvatsku a Junker je na strani Hrvatske i traži bilateralno rešenje, potvrda da hrvati ceo Region, kako rekoše slovenci, "drži za jaja"... Hrvatski ministar najavio da će posle rešavanja pitanja imena Makedonije pred kraj godine vojnu vežbu u RH na Slunju gde će od pobedničkih hrvata učit, slovenska i crnogorska i makedonska vojska da se pripreme za NATO pakt i standard, Makedonija ulazi 2020g... Nakon poklonjenih 16 eto opet Amerika poklanja još 10 helikptera Kajova Voriors hrvatima a hrvati posle kupuju 12 Black Havks helikoptera i otpisuje stare ruske helikoptere Mi8-12kom i Mi17-10kom. Pa eto neka ih kupi Srbija..

Kažu

pre 5 godina

Izraelska Vlada razmatra da prizna Republiku Kosovo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ljubo

pre 5 godina

Po ko zna koji put u zadnjih stotinjak godina ,zapad nam pokaza koje smo budale ,od Triglava do Djevdjelije ...." treha" sa Balkanom ko hoce i kako hoce .

Izbori 2024

Vesti

TV

Jutjub cenzuriše medije koji izveštavaju o masakru u Moskvi! Protiv Rusije se vodi hibridni rat na svim mogućim poljima!
Live TV

Jutjub cenzuriše medije koji izveštavaju o masakru u Moskvi! Protiv Rusije se vodi hibridni rat na svim mogućim poljima!

Teroristički napad u Moskvi je tema broj jedan svetskih medija. Međutim, Zapad na različite načine pokušava da cenzuriše informacije koje dolaze iz Rusije. Sa Jutjub platforme koja je dostupna u većem delu sveta, skidaju se emisije i snimci koji izveštavaju o dešavanjima u Moskvi. To se dešava i televiziji Informer. Sve naše informativne emisije u kojima razgovaramo o ovom užasnom masakru uklonjene su sa Jutjuba sa objašnjenjem da kršimo njihove uslove korišćenja. Cenzurišu se samo i isključivo oni mediji koji postavljaju logično pitanje: da li su Ukrajina i zapadne sile umešane u ovaj teroristički akt? Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar i publicista Drago Delić i Boško Vasiljević, stručnjak za srpsko-ruske odnose.

28.03.2024

12:44

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)
Live TV

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)

Pred beogradske izbore članovi opozicije pokušavaju da izmanipulišu građane Beograda. Malo, malo dižu paniku netačnim informacijama: tvrde da će pešački prelazi nestati sa mesta na kojima su neophodni, spinuju da je država dozvolila građenje stambenog objekta na mestu dečijeg parka, dižu paniku gde je nema. Sa druge strane, kada zađete među građane i kada popričate sa njima uglavnom komentarišu da Beograd nikada lepše nije izgledao. Gost "Info jutra" bio je glavni gradski urbanista Marko Stojčić sa kojim smo razgovarali o EXPU koji će se održati u Beogradu 2027. godine, ali i drugim važnim temama vezanim za naš glavni grad.

28.03.2024

10:35

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država! (VIDEO)
Live TV

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država! (VIDEO)

Predsenik Srbije Aleksandar Vučić kaže da su vitalni nacionalni interesi naše zemlje ugroženi. "U ovom trenutku, nije lako da kažem kakve smo vesti dobili u poslednjih 48 sati. Direktno nam ugrožavaju vitalne nacionalne interese i Srbije i Srpske. Narednih dana upoznaću narod Srbije sa svim izazovima koji su pred nama. Biće teško, najteže do sad. Borićemo se. Pobediće Srbija", napisao je Vučić na svom Instagram profilu. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar Tomislav Lovreković.

28.03.2024

10:11

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija