• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

24.06.2018

15:13

SKOPLJE TRAŽI PODRŠKU ZA ČLANSTVO U NATO: Naš narod je ujedinjen u želji da vam se pridruži!

Balkan

SKOPLJE TRAŽI PODRŠKU ZA ČLANSTVO U NATO: Naš narod je ujedinjen u želji da vam se pridruži!

Podeli vest

Makedonska ministarka odbrane Radmila Šekerinska uputila je pismo ministrima odbrane 29 država članica NATO, tražeći podršku da Makedonija bude pozvana u članstvo Alijanse na samitu u julu

Šekerinska je razgovarala telefonom sa nekim ministrima odbrane NATO, koji su pozdravili nedavno postignut sporazum sa Grčkom o imenu te bivše jugoslovenske republike i izrazili podršku članstvu Makedonije u NATO, saopštilo je danas makedonsko Ministarstvo odbrane, prenosi MIA.
U pismu kolegama iz Alijanse, makedonska ministarka odbrane je navela da je prepreka za evroatlantske integracije njene zemlje otklonjena.

- Bila je potrebna hrabrost, liderstvo i diplomatija da bi obe strane postigle ovaj cilj. Naš narod je ujedinjen i nedvosmislen u želji da postane deo NATO i EU, pri čemu je 75 odsto naših građana za članstvo u NATO - navela je ona u pismu.
Istakla je da će pristupanje Makedonije NATO učvrstiti demokratiju u regionu, ojačati stabilnost i bezbednost i služiti kao pozitivan primer za Zapadni Balkan.

ZAEV NA SILU UVODI MAKEDONIJU U NATO! Skoplje planira da uradi isto što i Crna Gora, PRESKOČIĆE REFERENDUM!


Šekerinska je, takođe, podsetila da je Makedonija načinila veliki korak napred u skladu sa preporukama sa samita NATO u Varšavi o poboljšanju dobrosusedskih i međuetničkih odnosa, vladavine prava, slobode medija, verodostojnih izbora i nezavisnosti sudstva.

- Nastavićemo da radimo na ovim reformama - napisala je makedonska ministarka, navodeći kao primer unapeđenja dobrosusedskih odnosa prevazilaženje razlika i partnerstvo sa Bugarskom, uz napomenu da je takav pristup primenjen i u rešavanju spora sa Grčkom.

- Vaša podrška nam je potrebna više nego ikad. U skladu sa odlukom sa samita NATO u Bukureštu 2008, sada kada je postignuto međusobno prihvatljivo rešenje za spor oko imena, očekujemo poziv za članstvo u NATO - zaključila je Šekerinska.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija