• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: sputnjik.rs

25.06.2018

22:23

NATO RAZORUŽAVA CRNU GORU: Đukanović i ekipa moraju da UNIŠTE 400 TONA RUSKOG ORUŽJA I MUNICIJE!

Balkan

NATO RAZORUŽAVA CRNU GORU: Đukanović i ekipa moraju da UNIŠTE 400 TONA RUSKOG ORUŽJA I MUNICIJE!

Podeli vest

U Crnoj Gori će uz pomoć NATO Fonda poverenja za demilitarizaciju viškova municije, do sredine naredne godine biti uništeno više od 400 tona zastarelog sovjetskog naoružanja

Iz Ministarstva odbrane Crne Gore potvrđeno je da je Velika Britanija, kao vodeća zemlja u NATO Fondu poverenja, sa još nekoliko zemalja saveznica, obezbedila blizu 700.000 evra za projekat uništenja više od 400 tona viškova municije u Crnoj Gori. 

Kroz taj projekat, kako je najavljeno, očekuje se da se uništi i "deo municije koji nije mogao da se rešava kroz dosadašnje projekte".

Crna Gora je inače kroz MONDEM projekat i u saradnji sa Sjedinjenim Američkim Državama u proteklih nekoliko godina predano radila na uništavanju viškova naoružanja, čime je ukupnu količinu viškova od preko 10.000 tona smanjila za 85 odsto.

Za preostalih 400 tona koliko treba da bude uništeno do sredine 2019. godine smatra se da se radi o viškovima naoružanja sovjetske proizvodnje, pretežno torpeda i bojevih glava protivbrodskih raketa, a koja su ostala u skladištima u Crnoj Gori zbog nemogućnosti da budu uništena.

ZA BRITANIJU SU SRBI I RUSI ISTO, TREBA IH UNIŠTITI: Srpska mora nestati, KiM pripojiti Albaniji" i napraviti "zelenu transferzalu"!

Kako izveštava RT, NATO trenutno traži izvođača radova za popis i uništenje preostalog sovjetskog oružja u Crnoj Gori, dok bi, prema mišljenju eksperata, to oružje pod izgovorom demilitarizacije moglo biti izvezeno i poslato u neke od zemalja gde se vode konflikti.

Informer

Specijalisti takođe poručuju da je oružje sovjetske proizvodnje veoma teško otkriti po serijskim brojevima, dok je organizacija "Konflikt armament risrč" ranije objavila da je oružje iz skladišta država Istočne Evrope, koje je vojska SAD otkupila 2015. godine, završilo u rukama terorista u Siriji.

(VIDEO) NATO SE NE USUĐUJE DA IZAĐE NA MEGDAN SRBIMA RUSIMA: Ameri imaju svoj tenkovski biatlon, UMESTO META GAĐAJU RUSKE TENKOVE!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Lala iz Banata

pre 5 godina

Дајте нама Банаћанима...?! Мало да..."вежбамо" - трку у наоружању...!!

argamedon

pre 5 godina

a zar to oruzje i municija ne pripadaju narodu Jugoslavije jer narod Jugoslavije je za to placao .

Stojan

pre 5 godina

Da, da oruzije samo od zapadnih drzava ce smeti da kupuju. Al ce da vide sta je okupacija. Sigurno im nece davati direktorske pozicije u zapadnim zemljama kao sto su im davali glupi Srbi.

deda Raša

pre 4 godine

Hoce li sada amerikanci otvoriti nekakvu zeljezaru poput one u Srbiji?Pa kad istope iodnesu sirovine, zeljezaru i radnike prepustitimilu.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija